2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Maki-Zay Péter nem hajlandó támogatni a helyi kórházfejlesztést

A hódmezővásárhelyi kórház fejlesztésének támogatását, a beruházáshoz kapcsolódó közterület-használati díj elengedését kérte Horváth Zoltán (Fidesz-KDNP) képviselő csütörtökön Márki-Zay Péter (a baloldali Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármestertől a hódmezővásárhelyi közgyűlés véleményező ülésén. A baloldali városvezető – aki egyúttal miniszterelnök-jelölt is – azonban azt mondta, hogy az önkormányzat nem tud lemondani a bevételről, tehát másképp fogalmazva: nem hajlandó támogatni a vásárhelyiek számára rendkívül fontos projektet.

A fideszes képviselő közölte,

A POLGÁRMESTERI HIVATAL 136 MILLIÓ FORINTOT KÉR AZÉRT, HOGY AZ ÚJ BEL- ÉS GYERMEKGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY ÉPÍTÉSÉN DOLGOZÓ VÁLLALKOZÁS HASZNÁLHASSON EGY KISEBB, KÓRHÁZ MELLETTI KÖZTERÜLETET AZ ÉPÍTKEZÉS IDEJE ALATT.

(Megjegyzés: A hódmezővásárhelyi kórházban egy román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően több mint kétmilliárd forintból alakíthatják ki az új gyermek- és belgyógyászati osztályt, illetve korszerű diagnosztikai eszközök érkeznek az intézménybe.)

Horváth Zoltán kifejtette,minden hódmezővásárhelyi és a térségben élő polgár alapvető érdeke, hogy a vásárhelyi kórház fejlődjön, az irreális összeg azonban megakadályozhatja ezt.

A baloldali polgármester, Márki-Zay Péter azonban válaszul erre kijelentette:

"abban a helyzetben, amiben most a város van, nem tud lemondani egyes bevételekről".

A polgármester indokolatlannak tartotta a kérést, és szerinte erkölcsileg sem támogatható az. Szavai szerint a projektre megvan a fedezet, beleértve a közterület-használatért járó díjat is, amelynek olyan funkciója is van, hogy anyagilag érdekeltté tegye a vállalkozásokat abban, minél kevésbé zavarják a város közlekedését.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató