2021. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 356.16
USD : 293.74
Időjárás ikon17°11°

Meghalt az ismert norvég vírustagadó, kiderült, hogy koronavírusos volt

Meghalt egy ismert járványtagadó Norvégiában, aki több illegális összejövetelt is szervezett a házában március végén. Hans Kristian Gaarder szervezetében a halála után mutatták ki a koronavírust, valószínűleg hetek óta beteg lehetett, de titkolta állapotát. A 60 éves férfi korábban a náthához hasonlította a koronavírust, tartalmait többször is álhírként jelölte meg a közösségi oldal.

Április 6-án meghalt egy ismert norvég vírustagadó, miután két illegális összejövetelt is tartott az Oslótól északra található grani otthonában - írja a Metro helyi médiabeszámolók alapján. A 60 éves Hans Kristian Gaarder március 26-án és 27-én is szervezet egy bulit, 

A RÉSZTVEVŐK KÖZÜL AZÓTA TÖBBEN IS KORONAVÍRUSOSAK LETTEK. 

A rendőrség most azon dolgozik, hogy felkutassák az illegális rendezvények minden résztvevőjét. Helyi tisztviselők szerint azonban

 GAARDER HETEK ÓTA BETEG LEHETETT, DE ÁLLAPOTÁT TITKOLTA. 

Feljelentette a közegészségügyi ügynökséget

A férfi halálhírét a helyi önkormányzat is megerősítette a honlapján. Mint írják, Gaarder nem tesztelte magát, a vírust a halála után mutatták ki a szervezetében. A városvezetés azt kérte a két illegális rendezvény résztvevőitől, hogy minél előbb teszteltessék le magukat.

Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Norvégiában eddig 106 224 emberben mutatták ki a vírust, és 707-en haltak meg a fertőzés miatt. A cikkben emlékeztetnek, hogy Európában itt a legalacsonyabb a fertőzések és halálozások aránya.

 AZ ORSZÁGBAN MÁRCIUS 16 ÓTA TILOS ÖSSZEJÖVETELEKET TARTANI. 

Hans Kristian Gaarder az ország egyik legismertebb járványtagadója volt: szerkesztett online magazint és összeesküvés-elméleti szakértőként több tévéműsorban is szerepelt. 

A KORONAVÍRUST TÖBBSZÖR HASONLÍTOTTA EGY EGYSZERŰ NÁTHÁHOZ, TÖBB BEJEGYZÉSÉT ÁLHÍRKÉNT JELÖLTE MEG A FACEBOOK. 

2009-ben a sertésinfluenza idején két társával együtt feljelentették az ország közegészségügyi ügynökségét "félelempropaganda folytatása miatt".

 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató