2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Vona Gábor szerint borzasztó, hogy Márki-Zay Péter megvádolta

A Jobbik volt elnöke tagadta, hogy anyagi érdekből nem vett részt 2018-ban az ellenzéki koordinációban.

Márki-Zay Péter a Partizánban beszélt arról, hogy 2018-as választási eredményeket nagyban befolyásolta az, hogy Jobbik, akkor még Vona Gábor vezetése alatt nem volt hajlandó visszaléptetni a jelöltjeit. Arra a kérdésre, hogy Vona Gábornak esetleg fűződött-e anyagi érdeke ahhoz, hogy ne egyezzen bele a visszaléptetésekbe, a polgármester azt felelte: a visszaléptetések következtében százmilliós állami támogatásoktól esett volna el a Jobbik, „két olyan ember van, aki tudna erre válaszolni: Simicska Lajos, és Vona Gábor”.

Vona Gábor az Öt pénteki adásában azt mondta, mai napig is van vita közte és Márki-Zay Péter között a Jobbik 2018-as szerepéről.

Az azért borzasztó, hogy sejtetve, Gulyás Márton bólogatása közepette engem lényegében megvádoltak, hogy én pénzügyi okokból képviseltem azt, amit”

– fogalmazott a Második Reformkor Alapítvány alapítója. 

Vona Gábor szerint arról van szó, hogy ő sem Orbán Viktorral, sem Gyurcsány Ferenccel nem akart politikai közösséget vállalni. „Kit érdekelt, hány milliótól esik el a párt, amikor az életünkért küzdöttünk?” – kérdezte Vona Gábor.

Az ominózus rész a 21. percnél kezdődik:

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató