2021. augusztus 01. - Boglárka
EUR : 357.62
USD : 300.34
Időjárás ikon36°20°

Cseh Katalin már megint a Parlamentben kotnyeleskedik

Szél Bernadettel közös akció kezd a hazaáruló...

Kezdeményezzük, hogy a magyar parlament Európai ügyek bizottsága vegye napirendre a kormány európai szinten képviselt Kína-politikáját, annak minden botrányos részletével.
 
A Fudan egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal komoly hatással van az Európai Unió és a tagállamok alapvető biztonsági érdekeire, miközben Orbán Viktor viszonya a Kínai Kommunista Párttal nem fér össze az uniós alapértékekkel sem.
A bizottságban tagsággal rendelkező Szél Bernadett országgyűlési képviselővel, a Momentum Mozgalom képviselőjelöltjével a napirendre vételi kezdeményezésünkről szóló levelet el is küldtük a bizottság fideszes elnökének, Hörcsik Richárdnak, ugyanis EP-képviselőként én is állandó meghívottja vagyok a bizottságnak.
A bizottsági elnök fogja eldönteni, hogy napirendre kerülhet-e ez a téma, és döntése önmagában értékválasztás lesz. Álláspontunk szerint nem maradhat csendben a bizottság: az Orbán-kormány súlyos pénzeket és meghívást ad a kínai Fudan egyetem budapesti kampuszára, miközben nem először vétózták meg az Európai Unió közös kiállását a Kínai Kommunista Párttal szemben, a kínai vasút esetében pedig már az is titkos, hogy miért titkos a projekt.
A magyar kormány és annak tagjai sokadszorra bizonyították be, hogy közös, európai értékeink helyett a keleti diktatúrák a fontosak a számukra. Mi viszont azon dolgozunk, hogy Magyarország az európai közösség szerves tagjaként európai értékek szerint működjön és mindenekelőtt szabad ország legyen!
 
- írja CS1K a Facebookon.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató