2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Itt a dráma: Kamu Geri a felforgató Navalnij miatt picsog a Facebookon

Budapest alkalmatlan főpolgármestere most éppen külügyminisztert játszik a Facebookon.

Ezt írja Kamu Geri:

Nagyon aggasztó hírek érkeznek a börtönbüntetését töltő Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető egészségi állapotáról.
 
Navalnij tavaly nyáron túlélte az ellene irányuló mérgezési kísérletet, majd németországi kezelését követően az orosz hatóságok letartóztatták. A börtönbüntetését töltő Navalnij éhségsztrájkot folytat tiltakozásul az ellen, hogy titokzatos végtagzsibbadását és hátfájdalmait az orosz büntetés-végrehajtási intézet egészségügyi személyzete nem kezeli megfelelően. És mit tesz az orosz rendőrség, amikor ez ellen egy békés tüntetésen Navalnij orvosa is felszólal? Letartóztatja az orvost.
 
Egyre inkább úgy látszik, hogy Navalnij élete ismét veszélyben forog. A helyzet azonban teljesen egyértelmű: mindaddig amíg Putyin elnök első számú kritikusa egy orosz börtönben sínylődik, addig egészségi állapotának megóvása az orosz állam felelőssége.
 
A demokratikus elköteleződésű nemzetközi közösség nem nézi ezt szótlanul. Miközben a nyugati kormányok sora, köztük az amerikai, a német, a brit és a francia szólal fel Navalnij érdekében, a magyar kormány szokás szerint gyáván hallgat. Pedig Navalnij mellett kiállni morális kötelesség. Magyarország olyan kormányt érdemelne, amely nem nézni némán, ahogy az orosz nép szabadságvágyának első számú szószólója a sokadik meggyilkolt vagy sötét és gyanús körülmények között elhunyt orosz ellenzéki aktivistává válik.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató