2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A hulladék Navalnijt egy börtönkórházba szállították, állapota egyre rosszabb

Nem engedték be a Navalnijt meglátogatni kívánó orvosokat arra a büntetés-végrehajtási telepre, ahol a politikust egy börtönkórházban kezelik. Az orosz börtönszolgálat már az előző fogvatartási helyén is megtagadta az orvosok belépését, és így tett most is, amikor egy másik Moszkva melletti telepre szállították a hetek óta éhségsztrájkoló bohóc Navalnijt.

A börtönben lévő orosz ellenzéki felforgató korábbi orvosa szerint Navalnijnak egyre érzéketlenebbé váló végtagjai, hátfájása, veseelégtelenségre utaló állapota és a szervezetében aggasztóan megnőtt káliumot jelző mutatók alapján intenzív osztályon kellene lennie. A 189 centiméter magas politikus 15 kilót fogyott azóta, hogy februárban őrizetbe vették, majd börtönbüntetésre ítélték.  Akkor még nagy volt a pofája, villogtak a vakukuk, ment a nagy én vagyok a kemény ellenzéki, aztán pár hétre rá ő lett Oroszország legszánalmasabb hülyegyereke.

Kedden reggel Navalnij személyes orvosa, Anasztázia Vasziljeva is megpróbált bejutni az intézetbe, de sikertelenül. Azt hiszi a felforgató, hogy neki majd külön orvos jár, emiatt vergődik most a teljes liberális hulladék horda. A börtön orvosai szerint az elítélt állapota kielégítő, vitaminokat is kap. Az AFP helyszínen lévő újságírója szerint a politikus ügyvédeit viszont beengedték.

Navalnij hívei szerdán országszerte tüntetésre készülnek, ami egy napra esik majd Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő beszédével.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató