2021. szeptember 18. - Diána
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°14°

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

A csicskapárt szerint az Orbán-kormány zaklató hazugságkampányt folytat, hogy elterelje a figyelmet a halálozási adatokról.

A Jobbik feljelentést tesz a kormánypártok telefonos tájékoztató kampánya miatt, mert azt úgy értékeli: "zaklató gyűlöletkampányban terjesztenek rémhíreket Orbánék".

Az ellenzéki párt közleményében azt írta: "az Orbán-kormány újabb hazugságkampánnyal akarja elterelni a figyelmet arról, hogy lakosságarányosan hazánkban haltak meg a legtöbben koronavírusban az egész világon".

A Jobbik úgy fogalmazott, "Orbán 25 ezer ember életével nem tud elszámolni", ezért ahhoz a cselhez folyamodik, hogy az ellenzéki pártokról és vezetőikről terjeszt majd rágalmakat. "Zaklató telefonhívásai során azzal a képtelenséggel fogják majd a tisztességes embereket traktálni, hogy az ellenzékiek nem támogatják az oltásokat" - közölték.

Hozzátették: a Fidesznek nem telefonos kampányra kellene költenie az adófizetők pénzét, hanem azoknak az embereknek a megmentésére, akik most is ezerszámra lélegeztetőgépen vannak.

Remélhetőleg a bíróság előtt felelhet majd a kormánypárti gyűlöletkampányok egyik állandó főszereplője, Hollik István"

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn jelentette be, a Fidesz-KDNP telefonos tájékoztató kampányt az ellenzék oltásellenességéről. A kormánypárti politikus kiemelte: a baloldal továbbra sem vonta vissza azt a parlamenti határozati javaslatot, amellyel ellehetetlenítenék a keleti vakcinák használatát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató