2021. szeptember 28. - Vencel
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon21°16°

Az Újpest legyőzésével ismét bajnok lett a Ferencváros

A harmadik "meccslabdát" már behúzta a Fradi: az Újpest 3-0-s legyőzésével eldőlt, hogy az FTC harminckettedszer, zsinórban pedig harmadszor megnyerte az NB I-et - írja a Csakfoci.hu.

I. félidő:

Az első helyzet a 10. percben adódott az FTC előtt, Banai mentett remek kivetődéssel a ziccerbe kerülő Boli elől. Uzuni nem sokkal később be is talált, de lesről, hogy aztán megszülessen mégis az albán támadó vezető találata. A 13. percben Zubkov balról érkező beadására Uzuni érkezett szépen és Ristevskit megelőzve a hálóba stukkolt (1-0).

Lendületben maradt a gól után is a Fradi és az első félóra végén megszerezte második gólját is. Lovrencsics bepassza után Koutroumpist megelőzve vette át a labdát Tokmac, majd úgy lőtt 14 méterről a jobb alsóba, hogy Kastrati is hozzáért a labdához (2-0).

Jól jellemző volt az első félidő újpesti támadójátékára, hogy a lilák csak a 41. percben találták el először Bogdán kapuját. A 43. percben, Kastrati lövésénél Mmaee könyökéről vágódott le a labda, az újpestiek 11-est szerettek volna kapni, de Solymosi nem sípolt – nem is tűnt büntetőnek elsőre.

A félidőt aztán egy kapufa zárta: egy nagy újpesti védelmi hiba után Zubkov indult meg, majd Boli elé tálalt, aki 14 méterről a felső lécet találta telibe.

II. félidő:

A fordulás után a vendégek próbálták felpörgetni a játékot, de leginkább a feszültség nőtt csak a pályán. Előbb Civic és Tallo kapott össze, majd pár perccel később a vendégcsatárnak Rebrovval is gondja akadt, végül a lecserélésekor saját edzőjével, Michael Oeninnggel is veszekedett egyet.

Voltak azért futball-jelenetek is, például a hazai kapunál, ahol Beridze blokkolt lövése és Perosevic Bogdán által védett kísérlete is okozott némi izgalmat.

A 75. percben azonban eldőlt minden: Banai ütötte el Mmaeét egy szügletnél, a 11-est pedig Uzuni értékesítette (3-0).

OTP BANK LIGA, 30. FORDULÓ:

Ferencváros – Újpest 3-0 (Uzuni 13., 76. – a másodikat 11-esből, Tokmac 30.)

FTC: Bogdán – Lovrencsics (Botka, 46.), Blazic, Mmaee, Civic – Sigér, Laidouni – Zubkov, Tokmac, Uzuni – Boli (Somália, 70.)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Ristevski – Pauljevic (Simon K., 62.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Croizet (Csongvai, 62.), Tallo (Perosevic, 62.), Beridze

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató