2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Már megint Hadházyval van a baj: etikai vizsgálatot kezdeményeznek a szocik ellene

Jó úton halad a zuglói konfliktus afelé, hogy szétverje a törékeny ellenzéki összefogást – idézi Tóth Csabát, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjét a 168 Óra.

A szocialista politikus szerint csúsztatások hangzanak el Hadházy Ákos részéről, mióta a Momentum bejelentette, hogy a független jelöltet támogatja a kerületben az előválasztáson. Zugló jelenlegi országgyűlési képviselője ismét elmondta, hogy Hadházy azért hagyhatta el Szekszárdot, mert kikapott a szocialista Harangozó Tamástól, ezért próbál szerencsét egy, már biztosan az ellenzék által elnyert kerületben, Zuglóban.

Etikai kódex?

Tóth Csaba szerint ugyan az ellenzéki pártok vezetői aláírták az etikai kódexet, úgy tűnik, nem veszik komolyan. Szerinte ha születik egy ilyen megállapodás, azt érdemes tiszteletben tartani, azonban Fekete-Győr András és Hadházy Ákos is felrúgta az abban vállaltakat, szerinte már az aláírás utáni napokban. A dokumentumban az is szerepel, hogy a kódex megsértése esetén a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg az elkövetővel szemben. A szocialista politikus szerint a megfogalmazás konkrétumnélküliségével egyesek vissza is élhetnek.  

Ha Hadházy folytathatja az ellenem indított lejáratókampányt, akkor az etikai kódex pontosan annyit is ért”

– mondta a zuglói szocialisták vezetője, aki arra is kitért: a pártelnökökhöz fog fordulni, hogy érvényt szerezzenek a szankciónak, ugyanis nem tartja helyesnek, hogy rágalmazással juthat valaki pozícióhoz.

Dübörög a kampány

A műsorban szó esett a Hadházy Ákos által Tóth Csaba ellenében felsorolt vádakról is. A Momentum Mozgalom jelöltje szerint ugyanis telefonos lejáratókampányt indítottak ellene, amit közvélemény-kutatásának álcáznak. Tóth erre válaszul elmondta, tisztában van azzal, hogy jelenleg is folynak hasonló kutatások, azonban a Hadházyval kapcsolatban feltett kérdéseket nem találta lejáratónak. Megjegyezte: róla is hasonlókat kérdeznek, még sincs felháborodva.

A műsorban kitértek Hadházy azon kritikájára is, miszerint a kerületi tévécsatornán több ellenzéki képviselő – gyakorlatilag az MSZP vezetése – is ellenfele, Tóth Csaba mellett kampányolt. A zuglói szocialista képviselő ezzel kapcsolatba azt mondta: biztos benne, hogy Hadházynak is lesz megszólalási lehetősége a felületen a kampányban, azonban ő jelenleg országgyűlési képviselőként, nem pedig jelöltként kap meghívást. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató