2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

A depressziótól megvénült Szabó Tímea vakcinahatékonysági tanulmányt követel Gulyás Gergelytől

Gulyás Gergely szerint létezik „vakcinahatékonysági” tanulmány, a Párbeszéd pedig követeli, hogy hozzák nyilvánosságra – mondta Facebookon közzétett videójában Szabó Tímea.

Szabó Tímea, a párt társelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi kormányinfón arról beszélt: a magyar hatóságok vizsgálata és különösen a tapasztalatok alapján még hatékonyabbak az oltások, mint ahogy a gyártók korábban ígérték. A miniszter azt is mondta, hogy a beoltottaknak mintegy egy százaléka betegszik meg, de az oltás náluk is védettséget jelent – idézte Szabó Tímea.

„Tehát, ha belegondolunk abba, hogy a legmagasabb 94-95 százalékos hatékonyság volt, akkor azt mondhatjuk, hogy ennél jobb arányokról tudunk beszámolni. 99 százaléka teljesen védett azoknak, az eddigi statisztikák alapján, akik az oltást megkapták” – emelte ki Gulyás Gergely szavaiból az ellenzéki politikus.    

A frakcióvezető közölte, az elmondottak nagyon jó hírek lennének, de

nem tudnak ennek a vakcinahatékonysági tanulmánynak a létezéséről.

Feltette a kérdést, honnan veszi a miniszter, hogy az oltást kapottak egy százaléka betegszik meg?

„Létezik olyan statisztika akár a kórházakban, akár az operatív törzsnél, akár a kormánynál, ami nyilvántartja, hogy a betegek egy százaléka már kapott valamilyen oltást? Kikre vonatkozik a 94-95 százalék, az összes beoltottra, azokra, akik az első oltást kapták meg, vagy csak azokra, akik már a másodikat is? Milyen vakcináknál érvényes ez a 94-95 százalékos szám?” – sorolta kérdéseit a politikus, aki elmondta, hogy közérdekű adatigénylést nyújt be az ügyben.    

Növelni kell az oltási kedvet, mindenkinek be kell oltatnia magát, de a bizalom erősödéséhez látni kell ezeket a tanulmányokat is

– szögezte le. Egy ilyen vakcinahatékonysági tanulmány nagyon nagy értékű dokumentum, amiből mindenkinek joga van tájékozódni – tette hozzá.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató