2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Dobrev álmodozik: Európa jövője az Európai Egyesült Államok

Ami két éve csak álom volt, mára kézzelfogható közelségbe került – fogalmazott Gyurcsámny Ferencné.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője közösségi oldalán osztott meg pár gondolatot az Európai Unió jövőjével kapcsolatban. „A 2019-es európai parlamenti választás kampányában rengeteget beszéltem arról, hogy az álmom az Európai Egyesült Államok, a közös kihívásokat ugyanis csak közösen tudjuk megoldani” – kezdte bejegyzését a baloldali politikus. 

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válsággal kapcsolatban azt írta, hogy „egy, az EU történetében soha nem látott válságkezelési program indult el az európai gazdaság védelmében. Azóta leraktuk az Európai Egészségügyi Unió alapjait, hogy gyorsan és egységesen tudjunk reagálni bármilyen járványra.”

Dobrev Klára szerint Európa – még a járvány okozta kihívások ellenére is – sokkal erősebb, mint két éve volt. „Az Európai Unió jövőjét meghatározó összeurópai konferencia-sorozat” szerinte az Európai Unió további megerősödését fogja hozni. Hozzátette:

„Semmi kétség: Európa jövője az Európai Egyesült Államok.”

„Ami két éve csak álom volt, mára kézzelfogható közelségbe került!” – zárta bejegyzését a Demokratikus Koalíció politikusa. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató