2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Így gazdagodnak a kispesti MSZP-sek, miközben pénzhiányról picsognak: 5 milliót vett fel Kránitz

A kispesti szocialisták milliókat lopnak... az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felelős főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius meg a barom Hadházy ezt csendben tűri. Érdekes.

A fejleményekről Dódity Gabriella, a Fidesz önkormányzati képviselője számolt be:

Nemcsak a kisvállalkozók jártak rosszul, hanem a kispestiek is!
 
5,1 millió forintba került ugyanis az, hogy DK-s javaslatra Kránitz Krisztián a vagyonkezelő igazgatói székéből átült az ugyanabban az épületben működő Gazdasági Ellátó Szervezet helyettes vezetői székébe január elsejétől. 
 
5,1 millió forintot vett fel ugyanis Kránitz ki nem vett szabadság és egyéb járandóságok jogcímen. Az összeg nagy részét gondolom meg lehetett volna spórolni, ha az átszervezéssel megvárják azt a két hónapot, amíg lejár Kránitz február végéig tartó vagyonkezelő igazgatói megbízatása. Kránitznak egyébként 103 nap (❗️) ki nem vett szabadsága volt.
 
Gajda Péter MSZP-s polgármester vitatja a kifizetett összeg jogosságát, amelyet egyébként alpolgármesterei írtak alá; ezért most megy a harc és a jogi herce-hurca a Városházán.
 
A Lackner–féle hangfelvételeken Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitz Krisztián köztudottan Burány Sándor országgyűlési képviselő embere. Vajon mit szól mindehhez a kispesti országgyűlési képviselői babérokra törő DK-s Arató Gergely
 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató