2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Toroczkai: kobozza el az állam az érkező migránsok pénzét!

A Mi Hazánk Mozgalom arra kéri a kormányt, tegye lehetővé, hogy a magyar hatóságok elkobozhassák az illegális migránsoknál talált pénzt - mondta a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László, aki a magyar-szerb határon fekvő Ásotthalom polgármestere is, hozzátette: településük térségében az utóbbi időben nők és gyermekek már egyáltalán nincsenek az elfogott illegális bevándorlók között, szinte kizárólag fiatal, életerős férfiak érkeznek, jelentős pénzösszeggel a zsebükben.

Emlékeztetett: a migránsok sok ezer eurót fizetnek az embercsempészeknek, hogy eljussanak Ausztriába, az embercsempészet az egyik legjövedelmezőbb üzletté vált, rengeteg bűnöző él ebből.

Az illegálisan az országba érkezők pénzének elkobzásával kapcsolatban kiemelte, a migránsok "tartoznak ennyivel a magyar államnak", a magyar adófizetők ugyanis már eddig is sok pénzt költöttek arra, hogy megvédjék az ország déli határát. Megjegyezte: ha bevezetné Magyarország ezt a szabályt, a migránsok - a pénzüket féltve - valószínűleg más útvonalat választanának, vagy egyáltalán nem is jönnének.

Toroczkai László szólt arról is: a Mi Hazánk Mozgalom arra kéri a kormányt, "kövesse Dánia példáját, és toloncolja ki az összes menedékkérőt az országból". Megjegyezte: Dánia a közelmúltban egyértelművé tette, hogy Szíriát biztonságos országnak tekinti.

Kijelentette: egyedi esetektől eltekintve Magyarországon a menekültstátuszt senkinek nem kell megadni, hiszen nincs a szomszédos országokban olyan háborús helyzet, hogy tömegesen jöjjenek menedékkérők Magyarországra. A nem szomszédos országokból érkezők pedig már áthaladtak egy biztonságos országon - jegyezte meg a politikus.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató