2021. augusztus 02. - Lehel
EUR : 357.62
USD : 300.34
Időjárás ikon36°20°

Zelenszkij a frontvonalon találkozna Putyinnal

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megüzente Vlagyimir Putyinnak, hogy kész vele találkozni az ukrajnai Donyec-medencei frontvonal bármely pontján.

„Egyszer Oroszország elnöke azt mondta: ha a verekedés elkerülhetetlen, akkor először kell ütni. Véleményem szerint viszont ma minden vezetőnek meg kell értenie, hogy a verekedés nem elkerülhetetlen, amikor nem egy sikátorról és nem huligánokról van szó, hanem egy igazi háborúról és emberek milliónak az életéről. Meg kell érteni azt, hogy a verekedéssel ellentétben egy háborúban mindkét fél veszít. Azt, hogy támadással nem lehet megvédeni valakit, és lehetetlen valakit elfogással szabadon engedni, lehetetlen tankokkal békét teremteni” – fogalmazott az ukrán elnök a videóüzenetében.

Zelenszkij már márciusban kezdeményezett megbeszélést Putyinnal, de azóta sem kapott választ a Kremltől.

Szerdán Zelenszkij aláírta azt a törvényt, amelynek alapján különleges időszakokban 24 órán belül mozgósítás elrendelése nélkül is behívhatók a tartalékosok katonai szolgálatra. Néhány napja arról beszélt, hogy Oroszország megtámadhatja Ukrajnát.

Közben azt találgatják az uniós vezérek, hogy mekkora hadsereg állomásozhat az ukrán határ közelében. Josep Borrell, az Európai Bizottság alelnöke például 150 000 fős bázisról beszélt.

A közösségi oldalakon néhány videót már terjesztenek az orosz bázisról:

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató