2021. augusztus 02. - Lehel
EUR : 357.62
USD : 300.34
Időjárás ikon36°20°

Kövér László nem enged büdösszájú Tordai 8 milliós büntetéséből

A fideszes házelnök kitart amellett, hogy jogos volt korábbi döntése.

Kövér László kitart amellett, hogy jogos volt korábbi döntése, amellyel a mérhetetlen Párbeszéd provokátorának a tiszteletdíját négyhavi összeggel, 8 233 440 forinttal csökkentette – írta meg a 24.hu.

A fideszes házelnök – a hivatalos dokumentum szerint – azért csökkentette Tordai tiszteletdíját, mert Varga Mihály pénzügyminisztert akadályozta mozgásában az ülésteremben, a folyosóra is követte, „folytatva a zavaró magatartást”.

A házelnök a tiszteletdíj csökkentésekor figyelembe vette azt is, hogy a Párbeszéd politikusa az Országgyűlés jegyzője is, ezért „az általa tanúsított házszabályellenes magatartás nagyobb súllyal esik latba”. Ráadásul Tordai a jelenlegi parlamenti ciklusban negyedszer sértette meg a házszabályi rendelkezéseket.

A Párbeszéd politikusa kérte a Mentelmi bizottságtól a döntés hatályon kívül helyezését, szerinte ugyanis Kövér László – objektív bizonyíték hiányában – büntette, jogilag megalapozatlanul; valamint kifogásolta azt is, hogy jegyzői tisztségét a házelnök súlyosbító körülményként értékelte. A testület azonban végül nem adott helyt a képviselő kérelmének.

Tordai ezen felül az Országgyűléstől is kérte a bírsága hatályon kívül helyezését, ezért a házelnöknek be kellett nyújtania határozati javaslatát, amit ha az Országgyűlés elutasít, Kövér László döntését is hatályon kívül helyezi.

Büdösszájú Tordai egyébként jelezte: a hazai jogorvoslati lehetőségek után a nemzetközi fórumok elé viszik ügyét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató