2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, megszüntették a nyomozást a Pesti úti idősotthon ügyében

Megszüntette a rendőrség a Pesti úti idősotthon ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt elrendelt nyomozást, mivel a hatóság szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése –tudta meg a PestiSrácok.hu. Az ügyben többek között Tényi István és Futó Barnabás ügyvéd tett feljelentést azután, hogy kiderült, a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül sokan meg is haltak. Az országos tisztifőorvos szerint pedig legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben.

Lezárta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Pesti úti idősotthon ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt elrendelt nyomozást, mivel a rendőrség szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése – értesült a PestiSrácok.hu. A történtek előzménye, hogy a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül sokan meg is haltak. Az országos tisztifőorvos szerint pedig legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben.

Karácsony Gergely később  dokumentumokat hozott nyilvánosságra a Facebookon, ám az origo.hu egyik beszámolójából kiderült, hogy azok nem sok mindent bizonyítanak. A Ripostnak pedig megszólalt egy 73 éves elhunyt özvegye, aki szerint az ellátatlanság vezetett férje halálához, és mint mondta, már a járvány előtt is elképesztő állapotok voltak az otthonban.  Ugyanerről beszélt a Hír TV-nek Csüri Krisztián is, akinek édesanyja a Pesti úti Idősek Otthonának egyik ápolt személye volt. Édesanyja március 30-án hunyt el, akitől elbúcsúzni sem tudott. Csüri Krisztián gondos keresgélést követően, 2017. augusztusában költöztette be édesanyját a Pesti úti Idősek Otthonába, mely akkor még a higiénia, az ellátás, a személyzet szempontjából egyaránt megfelelő volt, az önmagát teljes mértékben ellátni képes édesanyja számára. A problémák 2019. novemberében kezdődtek, amikor szemmel láthatóan romlottak a körülmények. 2019. novembere és 2020. márciusa között többször is igyekeztek beszélni orvossal, ám mindössze egyetlen esetben sikerült, amikor az ott lévő orvos – saját állítása szerint – csupán receptek felírására volt jelen aznap.

Az ügyben többen is feljelentést tettek, köztük Tényi István és Futó Barnabás ügyvéd, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – miután a BRFK Karácson Gergely érintettsége miatt kérte a kizárását – foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozást rendelt el tavaly áprilisban. Információink szerint ugyanakkor az eljárást a napokban megszüntették, azzal az indokkal, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató