2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Donáth figyelmeztette a Facebook képviselőit, mert egy napig bezuhantak a lájkjai

„Személyesen kérdeztem meg a Facebook képviselőit egy találkozón, mégis, hogyan fordulhatott elő, hogy magyar és más európai politikusok elérése egyszer csak bezuhant a platformon. Eközben pedig a kormányzati oldalak és magukat nem politikai oldalként regisztráló, de politikai tartalmat közlő, köztük például az álhíreket is terjesztő propagandaoldalak vígan hasítottak tovább.

Bár a történteket korábban elismerték, és azt nyilatkozták, "technikai hiba történt", most mégis azt kérik, mi adjunk adatokat a jelenségről. Miközben az nekik van meg, hiszen az ő platformjukról van szó, a felhasználók csak összesített számokat láthatnak.

Egyelőre ebben nem léptünk előre.A Facebook tisztában van vele, hogy készül és szükséges az európai szintű szabályozás, erről részletesebben is beszéltünk. Figyelmeztettem őket: Európában nem történhet meg ugyanaz, mint Ausztráliában, ahol fenyegetésből egyszerűen megszüntették a híroldalak, sőt az összes hír megjelenési lehetőségét a platformon – egy járvány közepén.A Facebook képviselői a megbeszélésen védelmükbe vették a cég algoritmusait, mely szerintük a megoldás, nem pedig a probléma. Ebben nem értek velük egyet.”- írta Donáth a hülyeségét. Mi meg sem merünk szólalni, akiket valóban lekorlátozott és letiltott a Facebook. 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató