2021. június 24. - Iván
EUR : 349.28
USD : 292.7
Időjárás ikon36°23°

Kirúgták a matematikatanárt, mert felszólalt a fehérek démonizálása ellen

Nyíltan kifejezte véleményét a gyerekekre szerinte káros ideológiáról. Az lett a vége, hogy nem taníthat többé. Az iskola szerint a fekete szülőket és a diákokat is felzaklatta a férfi állásfoglalása, ezért nem lehet maradása az intézményben.

Felmentették állásából Paul Rossit, a manhattani Grace Church Középiskola matematikatanárát azért, mert egy véleménycikkben nyilvánosan hangot adott annak, hogy mennyire nem ért egyet az iskolában terjedő úgynevezett antirasszista ideológiával.


 
A tantestületnek és a többi iskolai dolgozónak vasárnap küldött levelet a vezetőség, amelyben azt írták, hogy a szülők közül többen is kényelmetlennek tartották Rossi szavait. Az üzenet szerint a diákok azt kérték, hogy vegyék ki őket a tanár órájáról a nyilvánosság előtt vállalt kritikája miatt.
 
A középiskola igazgatója szerint a közösség jóléte az elsődleges szempont, ezért nagyon komolyan veszik azt, ha a diákok problémát jeleznek egy tanárral kapcsolatban. George Davison az esettel kapcsolatban azt írta, nyilvánvalóvá vált számára, hogy Paul Rossi tanárként többé nem tud hatékony lenni az iskolában, így értesítették róla, hogy felmentik kötelességei alól. Helyére két helyettesítő tanárt tettek, akik a tanév utolsó hónapjaira átveszik a diákokat. Az igazgató arról is beszámolt, hogy Paul Rossitól azt kérték, ne is menjen be az iskolába előzetes egyeztetés nélkül.
 
Az intézmény a szülőknek is küldött levelet, amelyben azt írták, sajnálják, hogy a matematikatanár a sajtóhoz fordult a sérelmeivel. Ezt már Paul Rossi sem hagyta válasz nélkül, és hétfőn éles hangvételű levelet írt George Davisonnak. Szerinte az iskola által a nyilvánosságnak most előadott történet teljesen más, mint amit neki mondott az igazgató.
 
Paul Rossi állítása szerint az iskola igazgatója korábban elismerte, hogy démonizálják a fehér embereket, a fehér diákokat pedig arra ösztökélik, hogy kevesebbnek érezzék magukat olyan dolgok miatt, amiért valójában személyesen nem is felelősek.
 
A tanár állításaira újabb körben reagált az iskola, és a Fox Newsnak küldött üzenetükben cáfolták, hogy az igazgató bármi ilyet mondott volna.
 
Ugyanakkor megjelentek hangfelvételek a Foundation Against Intolerance & Racism jóvoltából, amelyek Rossi állításait támasztják alá. Ezeken Paul Rossi és az iskolaigazgató, George Davison hallható, az utóbbi pedig beismeri, hogy valóban démonizálják a fehér embereket.
 
A Grace Church Középiskola szóvivője szerint nem azért mentették fel a tanárt, mert ezzel akarják büntetni a véleménye miatt. Az indok az, hogy a diákok nem akartak az ő órájára járni „a nem kellőképpen professzionális eljárása” miatt. A tanár egyelőre tovább kapja a fizetését a szerződése érvényességéig, azt azonban a szóvivő szerint már ő maga nem akarta megújítani a következő tanévre.
 
Paul Rossi április közepén tette közzé gondolatait az iskolákban uralkodó helyzetről Bari Weiss oldalán. Arról írt, hogy a munkahelyén olyan elvárásoknak kell megfelelniük a pedagógusoknak, amelyet ő károsnak tart a diákokra nézve. A férfi szerint manapság már a faji hovatartozásuk alapján kell megítélni és csoportokba helyezni a gyerekeket, pedig ez nem szerencsés.
 
A tanár kifogásolta többek között azt is, hogy az antirasszistának nevezett gyakorlatok ellen nincs lehetőség felszólalni az iskolában. Amikor ő ezt korábban megtette, már akkor is felelősségre vonták miatta, és jól látszik a mostani fejleményekből is, hogy mi történt a nyilvános véleményformálása miatt.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató