2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Életre kelt a Balaton: Keszthelytől Siófokig nyitottak a teraszok - Képes beszámoló

Elérkezett a nap, amikor a teraszok kinyithatnak és a napsütésben élvezhetünk egy jó kávét, sütit, netán ebédet. Körülnéztünk, hogy mi a helyzet a Balatonnál,- számol be a likebalaton.hu fotós tudósításában. 

Keszthely – Sétáló utca

Szombaton már a korai órákban kinyitottak a Sétáló utca teraszai, s nem is maradtak üresen az asztalok, hiszen sokan már az áprilisi napsütésben szerették volna reggelijüket elfogyasztani. Az igazi hullám délután és este várható.

Az Arco Kávézó napsütéses asztalai igen hívogatóak
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Azt tapasztaltuk, hogy a kiszolgáló személyzet mindenhol visel maszkot és a vendégek közül is sokan magukon hagyják a maszkot, amíg rendelésük meg nem érkezik. Az elmúlt időszakhoz képest jól érzékelhető, hogy ma délelőttre megnőtt a Kossuth Lajos utca forgalma köszönhetően az igazi tavaszi időjárásnak és terasznyitásnak.

A Pampetrics Borbár teraszán már az összes asztal foglalt délutánra
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Keszthely – Pavilonsor

Életre kelt a keszthelyi Pavilonsor. Ennyit még nem vártam egy korsó sörre, viccelődik az egyik vendég a Balaton parthoz közeli teraszon. A Pavcsi büféi, éttermei nyitva, pizza és lángos illat csalogatja a vendégeket szombaton délben, a csapolt sörre valósággal kiéheztek már az emberek.

A sétálók Keszthelyen is élvezik a napsütést
Fotó: Mihály Szilvia

 

Épül az óriáskerék, sokan sétálnak a mólón és a parton is. Ha nem lennénk maszkban, el sem hinnénk, hogy a feje tetejére állt a világ.

A keszthelyi Pavilonsor vendégei
Fotó: Mihály Szilvia

 

Gyenesdiás

Bár a 71-es úton nagy az autóforgalom és a Balatoni Bringakörúton is sokan tekernek, Gyenesdiáson szombaton ebédidőben még nem kell asztalt foglalni a vendéglátóhelyek teraszaira. A piacon a lángos és a sült halak már az asztalokhoz csábították a vendégeket, de sokan jönnek még az előre megrendelt ebédjükért, amit a nyaralójuk kertjében fogyasztanak el ezen a szép tavasz napon.

Gyenesdiáson is megnyíltak a teraszon, de sokan még elvitelre kérik az ebédjüket
Fotó: Mihály Szilvia

 

Tihany – Gödrös

A tihanyi Gödrös partszakaszon is nyitva a Panoráma terasza, ám a déli órákban még nem lehetett zsúfoltságról beszélni. A motorosok számára is ideális büfénél nagy parkoló áll az ideérkezők rendelkezésére, ami a szezon idején mindig tele van, most azonban jut hely mindenkinek, aki étteremben, mégis a szabadban szeretné elkölteni ebédjét vagy vacsoráját.

Tihanyban a Gödrös partszakasznál még nem indult el az igazi nyüzsgés
Fotó: Szücs Ildikó

 

Az Apátsági Rege Cukrászdában azonban sokan élvezik a csodálatos panorámát, miközben végre a teraszon fogyaszthatják el kedvenc kávéjukat, süteményüket, vagy akár pizzájukat.

Balatonfüred – Tagore sétány

Az északi part egyik legkedveltebb településének sétányán sétáló, bicikliző, rollerező emberek élvezik a tavaszi napsütést, és számos vendéglátóhely nyitotta ki teraszát az éhező-szomjazó vendégeknek. Ahogy körülnéztünk, az éttermek, büfék teraszain ültek ebédelő családok, párok, a kávézók ebédidőben kevésbé népszerűek.

A Borcsa étterem strand felőli teraszán sokan ebédeltek
Fotó: Szücs Ildikó

 

A sétány minden időben kedvelt hely Füreden, hiszen a vízparton sétálva vagy üldögélve elmerülhetünk a hajók látványában, a tangóharmónikás bácsika pedig most is ott ül egy padon és nyári hangulatot varázsol a zenéjével. Nagy zsúfoltság itt sem jellemző, de érezhető egyfajta béke és nyugalom ebben a napsütéses, ám frissen szeles tavaszban, ahogy az emberek újra élvezhetik az éttermek fogásait és a hamisítatlan balatoni hangulatot.

A kikötő melletti Vitorlás étterem ma is népszerű hely
Fotó: Szücs Ildikó

 

Megtelt a siófoki hajóállomás

Siófokon rengetegen sétáltak szombaton a Balaton-parton. A hajóállomás parkolója dugig volt, még busszal is érkezett egy csoport hajózni. De nem csak a víz szépsége vonzotta az embereket, hanem a nyitott teraszok is. Szinte megteletek az itt lévő vendéglátóhelyek. Főként fiatalok és családosok fogyasztottak az asztaloknál, de előfordult, hogy páran leültek a parkban lévő padokra, és ott ették meg a street food ételüket.

Asztalt is alig lehetett találni a nyitás napján Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

 

Ellepték a várost a motorosok, kerékpározók, a kisgyerekek nyuszibiclikkel, rollerekkel, bérelhető kisautókkal szlalomoztak a sétálók között. A Balatoni Hajózási Zrt. séta- és menetrendi hajóira is sokan szálltak fel, mások sétáltak a mólón. A parkok, játszóterek tele voltak. A szórakozó- és vendéglátóhelyeiről híres Petőfi sétányon is sokan nézelődtek. A sétány már éledezik. Vidám fiatalok söröztek, családosok fagyiztak a teraszokon.

Nyári hangulat a Petőfi sétány néhány nyitva tartó helyén a terasznyitás napján
Fotó: Krausz Andrea

 

A siófoki Nagystrandra most a Petőfi sétányról ingyen be lehet menni, így sokan be is sétáltak a hatalmas területre. A Plázson zajlanak az előkészületek, még néhány nap és minden a helyére kerül: készülnek a büfék, épül a napozóstég, úgyhogy rajtra készen állnak a munkálatokkal.

Galériánkban több fotót is megnézhetsz a Balaton-part szombati hangulatáról.

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató