2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Milliárdokért vásárol új mentőautókat az OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat több 4,4 milliárd forintból szerezne be sürgősségi és mobil intenzív ellátásra képes járműveket.

A Világgazdaság szúrta ki, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) több mint nettó 4,4 milliárd forintért vásárolna mentőgépjárműveket a szervezet 2021-es közbeszerzési terve alapján. A tervezet szerint – amelyet az EKR felületére töltöttek fel – egy feltételes közbeszerzésről van szó. Ez annyit jelent, hogy a tender lefolytatása önmagában nem jár fizetési kötelezettséggel, de az ajánlatkérő a költségvetési fedezetre támogatási kérelmet nyújt be.

Azzal kapcsolatban, hogy pontosan hány darab mentőt rendelnének meg, az OMSZ azt nyilatkozta, hogy még nem tudják meghatározni a számot. Hozzátették viszont, hogy

csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsikra fogadnak el ajánlatot.

Az uniós szabályoknak megfelelően zajló nyílt közbeszerzés március elején indult. A folyamat jelenleg már a bírálati szakaszban van, az ajánlattételi határidő április közepén járt le. A járművek beszerzése egy 24 hónapos keretmegállapodás szerint menne végbe. A szerződés teljesítése 2023 első negyedévében várható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató