2021. július 27. - Liliána, Olga
EUR : 361.48
USD : 306.75
Időjárás ikon34°22°

Nem ítélik el a zsidó nőt meggyilkoló migránst, mert drogozott

A francia zsidó nőt „Allah Akbár” kiáltással dobták ki az ablakon, mégis felmentették a gyilkosát, arra hivatkozva, hogy be volt drogozva. Miután Franciaországban kimerítette a család a jogi lehetőségeket, most Izraelhez fordulnak. 

Az izraeli büntetőjog kiterjeszthető olyan antiszemita bűncselekményre, amelyet külföldön követtek el, és ami miatt egy izraeli állampolgár nyújt be panaszt, aki ebben az esetben Sarah testvére – írja a Jerusalem Post. 

A francia fellebbviteli bíróság úgy döntött a múlt héten, hogy megerősíti a francia bíróság ítéletét, ami kimondta, hogy Sarah Halimi gyilkosa nem vonható felelősségre a tettéért, mivel kannabiszt folytatott a bűncselekmény végrehajtása előtt.

A döntés felháborította a francia zsidóságot, és a világ zsidóságát is.

Több zsidó szervezet tüntetést szervez jövő vasárnapra a Trocadéro Palota elé. Több francia városban is terveznek demonstrációkat, hogy igazságot követeljenek Sarah Haliminek.

A család ügyvédei Giles-William Goldnadel és Francis Szipner szerdán bejelentették, hogy az áldozat testvére nevében panaszt kívánnak benyújtani a gyilkos ellen az izraeli bíróságon.  Esther Lekover ugyanis izraeli állampolgár, így az izraeli bíróságok ítéletet mondhatnak egy általa benyújtott panaszban, akkor is ha külföldön történt az eset.

Az egyetlen probléma, hogy Franciaország nem toloncolja ki saját állampolgárait.

Az ítélet hatalmas felháborodást keltett az országban, még a francia elnök is megszólalt az ügyben.

„Csak azért mert valaki úgy döntött, hogy bedrogozik, majd őrület vesz rajta erőt, nos ez az én szememben még nem menti fel őt a büntetőjogi felelősség alól”

– jelentette ki Emmanuel Macron, aki elmondta, hogy arra fogja utasítani igazságügyi miniszterét, hogy dolgozzon ki egy törvénymódosítást.

„Nem az én tisztem, hogy kommentáljak egy bírósági döntést, de azt szeretném mondani a családnak, az áldozat rokonaiknak, és minden zsidó vallású polgártársunknak, akik várták a per végét, hogy szeretném őket biztosítani támogatásomról és elkötelezettségemről és arról, hogy a Köztársaság kész megvédeni őket”

– mondta Macron.

Forrás: Neokohn

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató