2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A holland baloldalnak a tömeggyilkos Lenin „fontos inspirációs forrás!”

Fiatal holland szocialisták a tömeggyilkos Vlagyimir Iljics Lenin  151. születésnapjára ezzel a gondolattal emlékeztek: munkássága ma is "fontos inspirációs forrás!" – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója.

A “ROOD” [VÖRÖS] a parlamenti képviselettel rendelkező holland Szocialista Párt ifjúsági szervezete az elmúlt napokban tette közé gondolatait a világtörténelem leggyilkosabb ideológiájának egyik első vezetőjéről, aki már életében is tömeggyilkosnak számított. Milliók megölésére, megkínzására adott ki parancsot, elveit Sztálin és utódai vitték tovább, mérlegül hagyva több mint százmillió halottat és több százmillió megnyomorított életet. 

A holland baloldali szervezet Leninnek különösképpen a „politika iránti szenvedélyét és az elméleti meglátásait” dicsérte.  "Ma emlékezünk Lenin 151. születésnapjára" – írják a fiatal marxisták a Twitteren. "Idősebb szocialista testvéreinek, mint Marx, Engels és Kautsky, hatására nőtte ki magát forradalmi szocialistává."

"Későbbi életében fontos szerepet játszik az októberi forradalomban" – folytatják a fiatal kommunisták. "Számos befolyásos írása született, mint például az "Állam és forradalom", vagy a "Mi a teendő?"

Lenin rendszerével kapcsolatban elismerik, hogy közvetve sokaknak szenvedést okozott, de nem látnak semmi kivetnivalót abban, hogy Lenin emlékét továbbra is ápolják, mert amint állítják: "Annak ellenére, hogy a Szovjetunióban a munkásosztály átvételét hamarosan a munkásosztály feletti diktatúra váltotta fel, Lenint továbbra is fontos inspirációs forrásnak tekintjük."

Sőt a fiatal szocialisták úgy gondolják, hogy ma is meg kell valósítaniuk Lenin alapelveit és elképzeléseit, ami magában foglalja a szocialista forradalmat is. Megemlékezésüket ezzel a gondolattal zárták:  

"[Lenin] Politikai indíttatása és elméleti meglátása ma is útmutatást nyújt küzdelmeinkben a szocializmusért."

A kommunista tömeggyilkost méltató bejegyzést nemcsak a Twitteren osztották meg, hanem minden létező platformjukon, például a Facebookon is. 

 A Facebook szokásához híven nem törölte a 100 millió halott emlékét meggyalázó bejegyzést és a Lenint éltető más hozzászólásokat sem. 

 

Forrás: Erdely.ma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató