2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Négymillió beoltott után éjfélkor kezdődik a kijárási tilalom, 11-ig lesznek nyitva a boltok

A kormányzati oldalon hozták nyilvánosságra a következő lépéseket.

 

Véglegesítette a kormány az új szabályokat tartalmazó rendeleteket, amelyek a Magyar Közlönyben még nem, csak a kormány honlapján jelentek meg egy hírként. A döntés alapján
  • A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek (oltottaknak vagy a betegségen átesetteknek) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
  • A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
  • A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
A hírben azt is közlik, hogy a koronavírus elleni védettséget az igazolvány bemutatásával kell igazolni, amit a helyiség üzemeltetője vagy a szolgáltatás nyújtója ellenőriz. Aki ezt nem teszi meg, 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő bírsággal sújtható, de egy évre be is zárathatják a helyet.
 
A járvány még jelen van, ezért bizonyos intézkedések fennmaradnak, például, hogy az egyes helyszíneken a védettséget nem szerzett dolgozóknak maszkot kell hordaniuk, és fennmaradnak a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatban 2020 novemberében elrendelt korlátozások.
 
A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban továbbra is kötelező maszkot hordani, és kerülni kell a csoportosulást, gyülekezést.Az oltottság függvényében további enyhítésekre lehet számítani.
 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató