2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szabó Tímea eltorzult arccal a Parlamentben: A maguk számára eljön a vég

A járványkezelésről és az uniós helyreállítási alap felhasználásáról volt szó az Országgyűlés hétfői ülésnapján napirend előtt.

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy több mint 26 ezren hunytak már el koronavírusban Magyarországon, és szerinte más országokban azért jobbak a halálozási adatok, mert Magyarországon a kormányfő cserbenhagyta az embereket, inkább „a lopás foglalta le”. Azt mondta, ha a miniszterelnök járna az emberek közé, hallaná a kétségbeesett hangokat a hétvégén maszk nélkül járó tömegek miatt.

Sérelmezte, hogy megbízhatósági vizsgálat is szóba került az orvosok esetében. Kijelentette: az orvosok, ápolók nem rabszolgák, „nem fogjuk hagyni” a lehallgatásukat. Úgy folytatta: már vakcinahatékonysági adatokat is hamisítottak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint megvalósult a baloldali stratégia arról, hogy a gyászolók fájdalmát kell kihasználni. Ez méltatlan, érzéketlen és szívtelen – jelentette ki.

Az oltások száma határozza meg, mikor győzi le az ország a járványt, az oltás pedig ütemezetten halad, ez teszi lehetővé a nyitást – mutatott rá. A regisztrált idősek 91 százaléka már megkapta az oltást.

Közölte: a közzétett adatok tények, a vakcinákkal kapcsolatos táblázat azt bizonyítja, hogy minden vakcina hatékony. A statisztikák terén se folytassanak oltásellenes kampányt! – szólította fel az ellenzéket az államtitkár.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató