2021. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°21°

Volner: Karácsony miatt veszélybe kerülhet a fővárosi tömegközlekedés

Komoly veszélybe kerülhet a fővárosi tömegközlekedés ellátásbiztonsága, mert több fontos intézkedés elmaradt Karácsony Gergely főpolgármester és kollégái részéről – jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János azt mondta, hogy a legjelentősebb tényező a koronavírus, amely a BKV több mint kétezer munkavállalóját kényszerítette betegállományba.

További nehézséget jelen, hogy bár „Karácsony Gergelyék” ellenzékből folyamatosan fizetésemelést követeltek a BKV dolgozóinak, egy fillérrel sem növelték a béreket, holott azok más ágazatokban 10 százalék feletti mértékben emelkedtek – tette hozzá.

Hivatalba lépésének napján Karácsony Gergely 199 milliárd forintnyi közpénzt „örökölt meg” a fővárosi számlákon, ezt az összeget „rohamos tempóban” úgy költötte el a főváros, hogy semmilyen fejlesztés nem valósult meg – hangoztatta a pártelnök.

Az egyetlen folyamatban lévő nagy fejlesztés, amelyet fővárosi forrásból fognak finanszírozni, a Lánchíd felújítása – mondta. Érthetetlen tehát, hogy mire ment el a mintegy 200 milliárd forintnyi tartalék, és a BKV alkalmazottjai miért nem kaptak egy fillérnyi fizetésemelést sem – tette hozzá.

Volner János kijelentette: Budapesten munkaerőhiány van, sok ágazatban jó fizetésekért várják a dolgozni vágyó embereket, ebben a környezetben nem lehet megtenni, hogy nem emelik a BKV járművezetőinek bérét, mert így sérülni fog a fővárosi közlekedés biztonsága.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató