2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A jobbikos Szilágyinak a koncentrációs táborok jutottak eszébe a védettségi igazolványról

„Orbán évek óta azt a stratégiát alkalmazza, hogy mindegy milyen áron, csak megtudja osztani a társadalmat” – írja közösségi oldalán Szilágyi György. Szerinte a magyar kormányfőnek „a megosztottság kell”, és most „éppen védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre és azzal nem rendelkezőkre osztja az embereket.”

Mi lesz a következő lépés? Akinek nincs védettségi igazolványa, azt koncentrációs táborba zárják?”

– tette fel a kérdést Szilágyi. 

Hasonló párhuzamot vont a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének választókerületi elnöke, ifj. Sallai Mihály, aki közösségi oldalán azt írta:

Lassan kezdhetik kiosztani a sárga csillagot is. Sosem gondoltam, hogy a 40-es évek után újra megtörténhet, hogy bizonyos szempontok alapján meghatározott állampolgárok másodrendű státusba kerülhetnek.”

A jobbikos politikusok gondolatmenetével kapcsolatban a Tett és Védelem Alapítvány azt írta: a védettségi igazolványokkal, az EU által tervezett „zöld útlevéllel” kapcsolatban felmerülő nyitott kérdésekről Európa-szerte legitim viták folynak. Hangsúlyozzák: ezek a nyilatkozatok relativizálják a holokausztot, bagatell ügyekkel kötik össze a holokauszt áldozatainak sorsát.

Az csak a magyar Jobbiknak jutott eszébe, hogy koncentrációs lágerekre és a sárga csillagra asszociáljon az igazolványok biztosította jogosultságokról”

– fogalmaznak írásukban.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató