2021. június 24. - Iván
EUR : 349.28
USD : 292.7
Időjárás ikon36°23°

Kamu Geri újabb autósellenes intézkedéseket tervezget

A kerékpársávok úttestre festése és a pesti alsó rakpart lezárása után, újabb autósellenes intézkedést vezetne be Karácsony Gergely főpolgármester. A városháza hivatalos közösségi oldalán szavazás indult arról, hogy hétvégente lezárják-e az Andrássy utat és a Koós Károly sétányt az autóforgalom elől – írja a Magyar Nemzet. A budapesti Fidesz úgy reagált: ha Karácsony Gergelyen múlna, akkor egész Budapestről kitiltaná az autókat.

„A Föld napja alkalmából ezen a hétvégén megnyitottuk az Andrássy utat és a Kós Károly sétányt. Csak a biciklisek, gyalogosok, rolleresek vehetik birtokba az útszakaszt. A pesti alsó rakpart sikere bizonyítja, mennyire vágynak rá a városlakók, hogy kikapcsolódhassanak Budapesten. A járvány alatt pedig szükség van arra, hogy újabb köztereket nyissunk meg, ahol távolságtartás mellett elférhet mindenki” – írta Karácsony Gerely főpolgármester közösségi oldalán. Az egy hétvégés rendezvény apropóján a főváros hivatalos közösségi oldala szavazást indított arra vonatkozóan, hogy a pesti alsó rakparthoz hasonlóan, a nyár folyamán, hétvégente legyen-e szabad az Andrássy út és a Kós Károly sétány – – írja a Magyar Nemzet.

„Karácsony Gergely nem kíváncsi az autósok véleményére!” – reagált a budapesti Fidesz-KDNP-frakció Karácsony Gergely új autóellenes tervére. Hozzátették: a szavazás egyelőre fej-fej mellett halad a kerékpárosok és az autósok között, de szerintük végül úgy is kerékpárosok nyernek majd.

„Ismét látjuk, nincs valódi igényfelmérés, ha Karácsony Gergelyen múlna, akkor egész Budapestről kitiltaná az autókat. Számunkra nem világos, miért akarja a főpolgármester mindenképpen megbénítani Budapest autósforgalmát. Ha ugyanis az Andrássy út kétszer két sávját lezárják minden hétvégén az autósok elől, az hatalmas káoszt és végtelen dugókat okoz nemcsak a környező utcákban” – magyarázta a kormánypárti frakció. A budapesti Fidesz számos aggályt fogalmazott meg a hétvégi lezárásokkal kapcsolatban.

„Készült-e hatástanulmány a lezárással kapcsolatban? Ki gondolt a környező utcákban és a kerülő útvonalakon élőkre? Készült-e átlátható felmérés a lezárásról, vagy csak az ő általuk kezelt oldalon lévő szavazás eredményeire hivatkoznak majd? Valóban ez a legnagyobb segítség azoknak, akik a nyári hétvégéket a fővárosban töltik? Belegondolt egyébként valaki, hogy az Andrássy út és a Koós Károly sétány tervezett lezárásával egy időben lesz lezárva az alsó rakpart, újítják fel a Lánchidat, a belvárosi szakaszon pedig nem közlekedik a 3-as metró?” – vetette fel a lehetséges problémákat a kormánypárti frakció.

Forrás: MNO, Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató