2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szanyi: A válságra a legjobb vakcina a szocializmus, az összes kocsmába elmegyünk

„Meg fogjuk látogatni az összes kistelepülés összes kocsmájának teraszát” – mondta a nettó 250 ezres minimálbérért aláírást gyűjtő ISZOMM politikusa.

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) alapítója volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége. A párt nettó 250 ezres minimálbérért kezd aláírásgyűjtésbe – ez volt a beszélgetés apropója.

A volt MSZP-s politikus elmondta, hogy ennek az összegnek a hatszorosát állítja elő egy dolgozó havonta a KSH számai szerint, ezért nem lenne ördögtől való a javaslat. Szanyi azt állítja, hogy ez az összeg arányban állna a nyugat-európia munkások minimálbérével, de „mivel ezt nem csak a stúdióban lehet megbeszélni”, május elsejétől online aláírásgyűjtésbe kezdenek.

Az akció célja nem népszavazás kiírása lesz, a baloldali párt az emberek véleményét akarja megismerni – derült ki Szanyi szavaiból.

„Azzal a politikával, amit mi képviselünk, joggal ambicionáljuk, hogy a 2022-es országgyűlésben egy erős baloldali frakciót alakítsunk” – jelentette ki a politikus, aki leszögezte: ők „az emberek jövedelmével” foglalkoznak, „a többi pártnak meg lelke rajta”, hogy mivel töltik az idejüket.

„Ez a válságból való kilábalás legjobb útja, sőt, hogy Huszti Andreát idézzem: a válságra a legjobb vakcina a szocializmus” – mondta Szanyi, aki az aláírásgyűjtő kampányról még a végén hozzátette, hogy „meg fogjuk látogatni az összes kistelepülés összes kocsmájának teraszát”.

 

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató