2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bősz Anett: Egy női miniszterelnök megfordíthatja a magyar sorsot

Mialatt a női képviselők szinte kivétel nélkül az átlagon felüli végzettséggel, minimum egy diplomával és nyelvismerettel veszik át az Országházban megbízólevelüket, ez nem minden férfi kollégáról mondható el.

„A magyar parlamentben a László keresztnevű képviselők és a női képviselők aránya mindössze három százalékponttal tér el egymástól, a Magyar Tudományos Akadémia tagjai közt több Lászlót találunk, mint női tudóst.

Nehéz elképzelni, hogy mindez a nők férfiakhoz mért képességhiányából adódna, különösen azért, mert alumni kutatások évek óta mutatják, hogy több nő végez felsőoktatási intézményekben és jobb eredménnyel, mint a férfiak.Igen, azt is tudjuk, hogy mialatt a női képviselők szinte kivétel nélkül az átlagon felüli végzettséggel, minimum egy diplomával és nyelvismerettel veszik át az Országházban megbízólevelüket, ez nem minden férfi kollégáról mondható el.

Ezek alapján tehát még az igen kevés ( Lászlók »képviselőcsoportjával« kis híján megegyező létszámú) női képviselő elsöprő többsége többet küzd társadalmi státuszáért a parlamentbe kerülése előtt, mint férfi képviselőtársaik.”

 

(mandiner)

 

 

 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató