2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Meghalt egy drogos latin-amerikai férfi rendőri intézkedés közben Kaliforniában

Mario Gonzalez a felvételeken zavartnak tűnt, és ellenállt az intézkedésnek.

Rendőri intézkedés közben halt meg egy Mariro Gonzalez nevű férfi a Kalifornia állambeli Alamedában április 19-én – közölte a CNN. A rendőrség most tette nyilvánossá az intézkedő rendőrök testkamera-felvételeit.

Zavartan viselkedett, ellenállt

A rendőrséget azért hívták ki, mert a férfi látszólag drog hatása alatt állt, illetve arról kaptak még információkat, hogy lopást követhetett el. A férfi az intézkedés megkezdése előtt körülbelül tíz percen keresztül beszélt a rendőrökkel, amely során nem volt hajlandó közölni a nevét.

Gonzalezt ezek után az intézkedő rendőrök arccal lefelé a földre teperték és leszorították. A videók alapján nem világos, hogy milyen erővel nyomták a földnek, de közben hallatszik, hogy az egyik rendőr azt mondja a többieknek, hogy:

Ne helyezzetek súlyt a mellkasára, semennyire se!”.

Illetve: „Nem szorítjuk erősen”.

A halál oka egyelőre nem ismert

A férfi az intézkedést követően öt perc elteltével eszméletét veszítette. Miután a pulzusa nem volt kitapintható, a rendőrök megkezdték az újjáélesztését. Ennek ellenére a férfi a kórházba szállítás után meghalt. A halál okát egyelőre nem állapították meg.

Az intézkedő rendőröket fizetett szabadságra küldték, a helyi sheriff hivatala, illetve a kerületi ügyész is külön nyomozást indított az ügyben.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató