2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

ATV: Voltak, akik sírva hagyták el a kórházat, mert nem kapták meg Pfizer-vakcinát

Az ATV összefoglalója.

 

A Honvédkórház előtt több százméteres sor és forgalmi dugó alakult ki, miután reggel kiderült az online időpontfoglaló rendszeren keresztül Pfizer-vakcinára is lehet jelentkezni. Az öröm azonban nem tartott sokáig: az internetes felület hamar összeomlott, és még délután sem lehetett belépni. Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján közölték: az online időpont foglaló rendszer azért állt le, mert túlterheléses támadás érte

A VII. kerületi Péterfy Kórháznál is mindenki a Pfizert kereste. A sorban a feszültség szinte tapintható volt. A helyszínről sokan sírva távoztak, mert nem kapták meg oltásukat. A híradónknak nyilatkozó Benyó Ilona januárban regisztrált, márciusban kapott időpontot, de allergiája miatt nem oltották be. A Semmelweis Egyetemre irányították, de értesítést innen sem kapott, ezért most újra megpróbálta, nem járt sikerrel.

Berettyóújfaluba annyi vakcina érkezett, hogy az emberek zömét a háziorvosuk kereste fel, hogy menjenek el a pénteki Pfizer-oltásra.

Orbán Viktor, miniszterelnök azt mondta: a Pfizer még elérhető, de félre kell tenni a 16-18 év közöttieknek, ezért holnaptól már nem lehet vele oltani.

Híradónk kíváncsi volt arra mi lesz azokkal, a krónikus betegekkel, akiknek orvosa Pfizert javasolt, de ez a vakcina most hetekig nem lesz elérhető. Az Operatív Törzs válaszában egy hosszú MTI hírt küldött, amiben sok mindent leírtak, de választ a kérdésükre nem adott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató