2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az ökör Csintalan szerint, Dobrev a legalkalmasabb miniszterelnöknek

Konok Péter azonban úgy látja, hogy „az egyetlen, akivel van esélye ennek az ellenzéki szerencsétlenségnek, az a Jakab Péter nevű szerencsétlen csávó”.

Csütörtökön újra összegyűlt a Kötöttfogás csapata, a műsor témája többek között az ellenzéki előválasztás és a potenciális miniszterelnök-jelöltek személye volt.

„Én még izgulok” – mondta ironikusan a Dobrev Klára indulása körülötti bizonytalanságra utalva Konok Péter. Dévényi István egy matematikus ismerősére hivatkozott, aki szerint – állítólag kiszámolta! – ha 2022-ben Gyurcsány Ferenc felesége vezetné az ellenzéket a kormánypártok ellen, „annak hatalmas bukfenc lenne a vége”.

„Én nem vagyok matematikus, de garantálom, hogy ez így van” – reagált a magyarokat nemrég lebutázó Pörzse Sándor. Ezt hasonlóan látja Konok is, aki szerint „az egyetlen, akivel van esélye ennek az ellenzéki szerencsétlenségnek, az a Jakab Péter nevű szerencsétlen csávó, aki egy annyira üres showman, hogy még el lehet adni, nem is utálja senki”. Szerinte arról szól a verseny, hogy ki a legkevésbé népszerűtlen.

Csintalan azonban – aki 2006-ban még a Hír TV-n vezetett műsort – teljesen máshogy látja.

„Nem akarsz te miniszterelnök lenni. Vagy ennyire nincs dramaturgiai érzéked? Belemész ebbe a baromságba, hogy Dobrev Klára a Gyurcsány” – mondta Konoknak az egykori politikus.

„Dobrev Klára személyében a legalkalmasabb, műveltségét illetően is. De ott van a Gyurcsány-árnyék, bizony” – mondta Csintalan, aki a DK helyében nem indítana miniszterelnök-jelöltet, mert „ezt az árnyékot levetni iszonyú nehéz”.

„Azt az ember látja, hogy Gyurcsány tudott csinálni egy pártot, de ez a pasi nagyon ártalmas lesz egy leendő kormánykoalíciónak, mert nem képes visszafogni magát, mindenáron omnipotens akar lenni” – mondta Csintalan.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató