2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

Hat ember ellen emeltek vádat választási csalás miatt

Választás rendje elleni bűntett, költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség hat elkövetővel szemben. Közülük két férfi a négy nő segítségével, hamis ajánlóívekkel került fel két különböző párt országgyűlési képviselőjelölt listájára és jogosulatlanul vette igénybe az egymillió forint összegű állami támogatást.

A Komárom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint  két férfi az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán a Komárom-Esztergom Megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna indulni. A két férfi azonban nem tudta a kellő számú ötszáz ajánlást összegyűjteni, ezért a négy nő segítségével olyan ajánlóíveket adott le, melyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem is adtak ajánlást a jelölteknek.

Az ily módon meghamisított ajánlóíveket vagy maga a jelölt, vagy egy általa felkért személy írta alá aláírásgyűjtőként. A két férfi így jogosulatlanul kapta meg az egymillió forint összegű állami támogatást. Az ügyészség a két férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, három nővel szemben pénzbüntetést, egy nővel szemben pedig próbára bocsátást indítványozott.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató