2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Republikon: Erősödött a Fidesz és a Jobbik áprilisban

Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációja és az oltási kampány segített pozitívra fordítani a párt támogatottsági mérlegét, és a Jobbik is enyhén erősödni tudott áprilisban – derül ki a Republikon Intézet friss kutatásából. 

 

 

Áprilisban a Fidesz–KDNP támogatottsága a korábbi csökkenés után kismértékben növekedett,

két százalékponttal a teljes népesség (31%), és egy ponttal a pártválasztók (46%) körében. A teljes népességben márciusban még fej fej mellett (9%) állt a három legerősebb ellenzéki párt, ez áprilisra némileg változott: a DK stagnált 9 százalékon, míg a Momentum vesztett egy százalékpontot (8%), a Jobbik pedig tovább erősödött (10%). Az MSZP változatlanul 6, az MKKP, az LMP, és a Mi Hazánk pedig 1-1 százalékos támogatottsággal bírt áprilisban a teljes népességben.

A Závecz Research is a Fidesz enyhe erősödését mérte áprilisban (33-ról 34 százalékra a biztos választók körében).

Az ellenzéken belül is látható kisebb mozgás, a Jobbik továbbra is erősödik, Momentum, és a pártválasztók körében a DK is kisebb mértékben gyengültek.

Ennek köszönhetően jelenleg a Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt.

Mindemellett az ellenzéken belül az erőviszonyok nagyságrendileg nem sokat változtak, két különálló blokk alakult ki, négy, nagyjából hasonló támogatottságú középpárt (Jobbik, DK, Momentum, MSZP) és négy tartósan jelen lévő, de kitörni egyelőre nem tudó kisebb párt (Párbeszéd, LMP, MKKP, Mi Hazánk).

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató