2021. szeptember 17. - Zsófia
EUR : 348.9
USD : 296.38
Időjárás ikon21°16°

Rasszista szappanadagolótól rettegnek a UCLA diákjai, akinek sötét a bőre, annak nem adagol szappant

Sullivan Israel a College Fix oldalán osztotta meg, hogy az UCLA egyetem néhány hallgatója azt állítja, hogy a mellékhelyiségekben található automatikus szappanadagolók rasszisták,- írja a mandiner.hu.

 

A felháborodás alapja az, hogy

egy diák azt állította, hogy az adagoló nem érzékeli a kezét a bőrének a színe miatt

– írja a Blaze. Egy másik hallgató azt mondta, hogy az adagolók arra kényszerítik a fekete és barna bőrűeket, hogy a tenyerüket mutassák az érzékelők felé, amely persze sokkal világosabb – olvasható a Zero Hedge cikkében. 

A Sullivan Israel szerint összeesküvés elmélet, hogy a szisztematikus rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség egyfajta rejtett erőként vesz körül bennünket, átjárja az emberiséget és hatalmat gyakorol a társadalom felett. 

Israel a tudomány segítségével cáfolja a hallgatók feltevését: mint írja, az érzékelők nem látnak emberi kezeket és nincsenek szemeik. Ezek az eszközök egy egyszerű PIR-szenzorral 

az emberek által kibocsátott infravörös fényt érzékelik, bőrszíntől függetlenül.

Israel véleménycikkében elismerte, vele is többször előfordult, hogy nem működött a szappanadagoló, de sosem gondolt emiatt egyből antiszemitizmusra.

Israel aggodalmát fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy az UCLA hallgatói valóban azt gondolták, hogy a fehér felsőbbrendűség nevében készítették el ezeket az egyszerű eszközöket, ráadásul Ez nem egy diák által felvázolt elmélet, hanem egy világnézet, amit több mint 80 hallgató támogatott – fejezi be gondolatait Israel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató