2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Biden leállította a finanszírozást, így nem épül tovább az amerikai-mexikói határkerítés

Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépésekor azonnal elkezdte felszámolni elődje, Donald Trump szigorú bevándorláspolitikáját. Most pedig hivatalosan is leállították az amerikai-mexikói határzár építésével kapcsolatos projekteket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Joe Biden elnök döntése nyomán az Egyesült Államok védelmi minisztériuma leállított minden, a mexikói határon felhúzott kerítés építésével kapcsolatos olyan projektet, amelyet az eredetileg más katonai célokra szánt pénzeszközökből fizettek – jelentette be Jamal Brown, a védelmi tárca (Pentagon) helyettes szóvivője.

Biden hivatali elődje, Donald Trump a választási kampányában azt ígérte, hogy

FALAT ÉPÍTTET A TELJES AMERIKAI-MEXIKÓI HATÁR MENTÉN, AZ ONNAN ÉRKEZŐ MIGRÁNSÁRADAT MEGÁLLÍTÁSA ÉRDEKÉBEN.

El szerette volna érni, hogy a fal építésének költségeit Mexikó állja, de ez a terve meghiúsult. Ezt követően a kongresszus is megtagadta Trumptól a szükséges forrásokat, aki ezért elrendelte, hogy

A PENTAGON KÖLTSÉGVETÉSÉBŐL CSOPORTOSÍTSANAK ÁT PÉNZT A PROJEKTRE A MEXIKÓ FELŐL ÉRKEZŐ ILLEGÁLIS MIGRÁNSÁRADAT MEGÁLLÍTÁSA ÉRDEKÉBEN.

Az új amerikai elnök 2021. januári hivatalba lépése után felszámolták a Trump-kormányzat szigorú bevándorláspolitikáját, melynek következtében

HATALMAS MIGRÁCIÓS NYOMÁS HELYEZŐDÖTT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK DÉLI HATÁRÁRA.

JOE BIDEN MÁR A KEZDETEKKOR BEHARANGOZTA A FAL ÉPÍTÉSÉNEK BEFEJEZÉSÉT.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató