2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrev ma bement az ATV-be és elmondta: A magyar állam összeomlott, újjá kell építeni

Felelősségteljes döntés született a DK és az én részemről is – erről Dobrev Klára beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Felelősségteljes, kemény döntés, de tudom, hogy mire vállalkoztam – mondta a DK miniszterelnök-jelöltje, aki elmondta: mindent meg kell tenni a kormányváltásért, mivel itt van 10 millió ember, akinek a következő évei azon múlnak, hogy az országot jól kormányozzák vagy rosszul.

Miniszterelnök-jelöltnek lenni óriási felelősség – tette hozzá Dobrev Klára, aki elmondása szerint tudja, mitől működik jól egy állam és milyen az is, ha összeomlik. Az a fajta totális összeomlás, amit az elmúlt hónapokban láttunk, drámai – hangsúlyozta a DK miniszterelnök-jelöltje, aki úgy véli: 2022 áprilisától újra kell építeni a magyar államot.

 

Dobrev Klára szerint a kormány nem bízik az orvosokban, de a fideszes szavazókban sem. Úgy látja, a következő miniszterelnöknek három tulajdonsága kell, hogy legyen. Az első a felkészültség, tapasztalat, a határozottság, néha keménység a NER most kiépülő rendszerével szemben, illetve a nemzetközi tapasztalat az ország a rendszerváltáskori renoméjának helyreállítására.

Belesimultunk a NER rendszerébe, olyan dolgok váltak megszokottá, amelyeken felszisszentünk a kilencvenes években – véli Dobrev Klára, aki emlékeztetett rá: akik elalszanak demokráciában, és nem védik meg a demokráciát, azok, ha felébrednek, diktatúrában ébrednek fel.

Nem csak Orbánék leváltása és a felelősök megbüntetése a cél, hanem egy olyan ország felépítése, ahol még egyszer nem jut egy politikusnak olyan az eszébe, hogy elkövesse azt, amit a Fidesz elkövetett.

A közműminimummal kapcsolatos elképzeléséről Dobrev Klára azt mondta: másképp kell gondolkodnunk a világról. Gázból, vízből és villanyból egy minimális szint legyen ingyen, és aki nagyon sokat fogyaszt, fizessen sokat. Nem lehet olyan rezsipolitikát folytatni, ami a közösből azoknak ad, akik a legtöbbet fogyasztják – mondta a DK miniszterelnök-jelöltje.

Ami az állam általa elképzelt működését illeti, a döntési szinteket a polgárokhoz közel kell vinni Dobrev Klára szerint. Úgy véli: jobb lett volna, ha az iskolák nyitásáról az iskolaigazgatók dönthettek volna. Milyen ország az, ahol az orvosok nem nyilatkozhatnak? – tette fel a kérdést Dobrev Klára.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint nincs baj a magyarokkal, nincs baj a magyar választókkal. Információhiányban szenved az állampolgár, márpedig egy demokrácia működtetéséhez információ is kell.

Dobrev Klára úgy látja: felemelő pillanat lesz októberben, amikor úgy áll fel az ellenzéki miniszterelnökjelölt és a 106 egyéni jelölt, hogy ők győztesek lesznek. ​

 

(ATV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató