2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

TGM nyílt levélben szólít fel az ATV bojkottjára

A filozófus szerint a Klubrádióval ugyanaz történt, mint a Népszabadsággal, SZFE-vel, vagy a CEU-val.

Tamás Gáspár Miklós azt írja a Klubrádiónak elküldött nyílt levelében, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (rajta keresztül az Orbán-kormány) „méltánytalanul, a jog szellemével, betűjével ellentétesen fosztotta meg” a Klubrádiót a 92.9 MHz-es frekvenciától. A filozófus botrányosnak tartja azt is, hogy a Media1 szerint a Klubrádió régi frekvenciáját, a 95.3-at a Karc FM kapja.

Rablott holmi

TGM a Klubrádió honlapján közölt nyílt levelében ezúttal azt emeli ki, hogy

az ATV csoport – morális értelemben – „rablott holmit” szerzett.

Ő maga már szakított az ATV-vel, de most úgy érzi, a közvélemény passzív, meg kell szólalnia, ezért azt javasolja, hogy a bármilyen értelemben ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok (ez három külön kategória) egységesen bojkottálják az ATV csoport minden médiavállalkozásának minden adását. Az ott dolgozó újságírók és más munkatársak lehetőleg mondjanak föl.

„Megbocsáthatatlan”

Úgy tűnik a levélből, hogy különösen vonatkozik fölhívása az értelmiségiekre, szakértőkre, közéleti szereplőkre, művészekre. Mint írja, az ellenzéki politikusok helyzete bonyolultabb, nekik létszükséglet a médiaszereplés, de az elveikért néha nekik is áldozatot kellene hozniuk. Tamás Gáspár Miklós szerint az csak az ATV vezetőire tartozik, ha megváltoztatják politikai nézeteiket, szövetségeseiket. Az viszont „megbocsáthatatlan”, ha együttműködnek az antidemokratikus kormánnyal szakmai-üzleti-politikai vetélytársuk tönkretételében.

Szerinte nem is bocsátja meg nekik a még oly fásult és kiábrándult demokratikus magyar közvélemény. Nem lehet ezek után úgy villogni az ATV képernyőjén, mintha nem történt volna semmi. Szerinte a Klubrádióval ugyanaz történt, mint a Népszabadsággal, a CEU-val, a Magyar Tudományos Akadémiával, az SZFE-vel és még számtalan autonóm intézménnyel, ezért

aki az ATV-ben nyilatkozik ezentúl, az cinkos lesz.

„Egyértelmű, következetes, szívós, hosszan tartó bojkottra van szükség. Legalább addig, ameddig a Klubrádió vissza nem nyeri a frekvenciáját. Vagy még tovább” – írja Tamás Gáspár Miklós.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató