2021. július 29. - Flóra, Márta
EUR : 359.25
USD : 303.7
Időjárás ikon32°20°

"A gyurcsányozás bezzeg megy!" - Csokis-Cake felszólította Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot

A tömeges oltások megszervezése, a felsőoktatás átalakítása, az európai uniós források felhasználása, valamint a nyugdíjemelés mikéntje miatt bírálták a kormányt az ellenzéki pártok képviselői hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt, amiért a múlt héten a Pfizer-oltásokkal kapcsolatos, „aki kapja, marja húzással” megalázta az embereket. Szerinte emiatt káosz alakult, az embereket több órás sorbaállásnak, idegeskedésnek tették ki, és kész helyzet elé állították a járvány ellen védekezőket is.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált: a baloldal rendkívül felelőtlenül oltásellenes akciókat indított, aláírást gyűjtött egyes oltások ellen, sőt be is tiltott volna egyes vakcinákat.

Hangsúlyozta: Magyarországon 41 százalékos az átoltottság, míg az uniós átlag 24 százalék. Emellett – folytatta – Magyarország mára a tömeges oltások szakaszába lépett, időpontot is lehet foglalni az oltásra, hamarosan a 16 és 18 év közöttiek is megkaphatják a vakcinát, illetve mindenki, aki kéri.

Ez minden, csak nem összeomlás – jegyezte meg az államtitkár.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató