2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Puzsér kifakadt a momentumos hazaárulókra, Cseh Katalin megsértődött

A barátaimtól és a Momentum közösségétől fogadom el ezt a hangnemet, de Puzsér Róberttől nem - írja Cseh Katalin a Facebookon.

Ezt írja a Momentum házmestere:

Puzsér Róbert kifakadt azon, hogy az Európai Parlamentben kiálltam a női esélyegyenlőség egy kiemelten fontos területe mellett. Örülök, hogy ő is nyomon követi a munkánkat és aktív érdeklődést mutat elért eredményeink iránt, annak azonban nem örülök, hogy legújabb írásában lánynak hív, amivel a minimálisan elvárható tiszteletet sem adja meg.

A szüleim hívnak lánynak. Mellettük a barátaimtól és a Momentum közösségétől fogadom el ezt a hangnemet, de Puzsér Róberttől nem. Javaslom, hívjon képviselőnek.

Ellenszenvét az váltotta ki, hogy egy általam is vitt jelentés kiemelten foglalkozik azzal, hány nőt találunk vezető beosztású pozícióban, illetve mit tehetünk azért, hogy megszűnjön az itt tapasztalható egyenlőtlenség. Puzsér láthatóan nem érti azt, amit a női esélyegyenlőséggel foglalkozó civilek régóta mondanak: a nők előmenetelét ma sokszor üvegplafon gátolja. Minél magasabb egy pozíció, annál nehezebb oda eljutnia egy nőnek, nekünk pedig tennünk kell azért, hogy áttörjük ezt az üvegplafont.

Európában a vezető munkakörben dolgozóknak csupán egyharmada nő. Sokkoló adat, de Magyarországon a 250 főnél több embert foglalkoztató cégeknél mindössze 0,9 százalék a női vezetők aránya. És ha ehhez hozzátesszük, hogy a rendszerint alulfizetett, túldolgoztatott, de nagy felelősséget vállaló egészségügyi dolgozók körében EU-szerte felülreprezentáltak a nők – Magyarországon az egészségügyi dolgozók 80, az EU-ban 78 százaléka nő –, máris világossá válik, hogy miért kiemelten fontos tennünk a nemi egyenlőtlenségek ellen ezen a téren is.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató