2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Templomok újulnak meg Pest megye északi részén is

Pest megye északi részén 213 millió forintos kormányzati támogatásból 12 településen 16 templom újulhat meg - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Szobon.

Soltész Miklós elmondta, hogy a kormány által még húsvét előtt, a nagyhéten elfogadott templomfelújítási program keretében a 26 milliárd forintos keretből a határon belül 1400 templom, a határon kívül pedig 400 templom rekonstrukciójára juthat támogatás.

Hozzátette, hogy Pest megye északi részén a támogatásból 8 katolikus, 5 református és 2 evangélikus templom, valamint 1 zsidó felekezeti imaház újulhat meg a következő években. A felújítás fontossága mellett hangsúlyozta azt is, hogy ezekből az összegekből helyi vállalkozások jutnak munkához.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 16 nyertes pályázó mögött élő közösségek vannak, ezeken a helyeken a közösségi élet színtere a templom, illetve az imaház.

Az államtitkár beszélt arról, hogy Pest megye 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületében Bernecebaráti, Kóspallag, Rád, Vác, Szob, Vámosmikola, Kismaros, Kosd, Nagymaros, Perőcsény, Verőce és Csővár templomai újulhatnak meg a kormányzati támogatásból.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató