2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Rémhírterjesztés miatt hamarosan vádlott lesz Gődény György

Befejezte a nyomozást a rendőrség egy rémhírterjesztés miatt indított ügyben, és vádemelési javaslattal küldték meg a vizsgálat aktáit az ügyészségnek – közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Bár a tájékoztatón nem nevesítették meg a vírusszkeptikus gyógyszerészt, a pestisracok.hu úgy tudja, egyértelműen Gődény Györgyről van szó.

Gál Kristóf a sajtótájékoztatón annyit közölt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiberbűnözés elleni főosztálya rémhírterjesztés miatt indított nyomozásokat vírusszkeptikus személyekkel szemben. Az egyik, portálunk információi szerint Gődény Györggyel szembeni nyomozásban a rendőrök megállapították, hogy a gyanúsított nagy nyilvánosság előtt olyan cikket publikált, amelyben a maszkviseléssel szemben, valamint a koronavírus-járvány veszélyességével szemben fogalmazott meg állításokat.

A széles körben tett kijelentések a rendőrség álláspontja szerint alkalmasak voltak arra, hogy a járványügyi védekezést akadályozzák vagy akár meg is hiúsítsák

– közölte Gál Kristóf.

A rendőrség a napokban fejezte be a nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal adta tovább az ügyészségnek. A többi rémhírterjesztés ügyében indított nyomozás továbbra is folyamatban van. Gődény Györgyék a télen többször is illegális demonstrációt szerveztek a Hősök terére, hogy ott tüncizzenek a járvány miatti megszorítások ellen. A felszólalók többek között olyan elmés kijelentéseket tettek, hogy egy gigantikus emberkísérlet zajlik és bagatellizálták a koronavírus veszélyét, a tüntetésen részt vevők többségén maszk sem volt. 

Gődény amúgy több millió bírságot összehaknizott magának az elmúlt hónapokban, ugyanis számos demonstrációt megszervezett a vírustagadó ismerőseivel, hogy jelezzék, nem értenek egyet az emberek életét megvédő szigorú biztonsági intézkedésekkel, ezért ők inkább néhány százan kimentek Budapest egyes pontjaira, hogy ott tiltakozzanak-emlékeztetett a Pestisrácok.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató