2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szovjet nemi erőszakkal viccelődik a Hócipő

Selmeczi Tibor legújabb jegyzetében saját dédnagyanyja megerőszakolásával viccel a kormány oltási programja kapcsán a Hócipőben – Pető Andrea felháborodott posztot írt.

„Mai #Hòcipöben jelent meg. Egy volt diàkom küldte el nekem. Aki a dèdnagymamàjàròl ilyet kèpes leirni az màs gazembersègre is kèpes. Nem èrt semmit, nem olvas semmit, csak ir. #ÈlhetöOrszágFelè #historymatters” – írta ki a Facebookra Pető Andrea történész, a CEU egyetemi tanára, az MTA doktora, a 20. századi társadalomtörténet kutatója.

„Talán egyszer már idéztem Nagy Frigyest, aki katonáit hátrálni látva így kiáltott fel: »Kutyák, hát örökké akartok élni?« Nagyjából ezt hallottam ki a kormány legutóbbi oltási statisztikájából, amit még a Fidesz háziasított »kutyái« is enyhén szólva otromba hamisításnak tartottak. ... Óhatatlanul a dédi jutott eszemben, akin a háború végén öt szovjet katona ment kersztül, volt köztük többek között tatár, kozák, talán kazah is. Nem lehetett valami nagy élmény, bár a nagyi határozottan állította, hogy az orosz volt a legjobb. A kormánynál a kínai illetve az orosz" – áll a Hócipő írásának idézett, a kormányzat által beszerzett vakcinák kapcsán „élcelődő” szövegében. 

„Az elsõ, a nemi erőszakkal kapcsolatos tanulmányok azt tekintették legfontosabb feladatuknak, hogy megállapítsák az esetek számát, azt, hogy fellebbentsék a fátylat az addig elhallgatott tényekrõl. ... Magyarországon a számok 50 000 és 200 000 között mozognak” – kezdi a Történelmi Szemle 1999. évi 1. számában megjelent döbbenetes tanulmányát a felháborodott történész.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató