2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

London: Sadiq Khan maradhat a polgármester, nem számít a rengeteg gyilkosság meg a terror sem

Németh Balázs írása

Fura dolog a politika!


- Ma tartják a polgármester-választást Londonban. Egy éve lett volna, a járvány első hulláma miatt halasztották mostanra.

- A jelenlegi főpolgármester a munkáspárti Sadiq Khan, London első muszlim vezetője (pakisztáni családból származik, de már Nagy-Britanniában született).

- Khan a nyugati haladó politikai elit egyik “reklámarca”. Rendszeresen “beszólt” Donald Trump amerikai elnöknek is, ilyenkor mindig hangosan ujjongott a sajtó.

- Sadiq Khan nevét itthon is sokan ismerhetik. Például azért, mert néhány éve arról beszélt, hogy a NAGYVÁROSOK ÉLETÉNEK RÉSZE A TERRORTÁMADÁS. Szerinte, erre a londoniaknak is fel kell készülniük.

- Ráadásul az utóbbi években rekordokat dönt az utcai gyilkosságok, késelések száma Londonban. Főként a külvárosi negyedekben tragikus a helyzet.

-Gondolhatnánk, hogy a londoniak ebből nem kérnek egy újabb ciklust. De ez tévedés! A felmérések szerint Sadiq Khan jelentős fölénnyel nyeri meg a választást, és folytathatja a “haladó” városvezetői munkát.

És van még egy csavar! Sadiq Khan néhány napja, a kampány hajrájában bedobta, hogy ha újraválasztják ismét megpályázza London az olimpiarendezést! Szerinte, ha 1908, 1948 és 2012 után újra házigazda lenne London, az hatalmasat lendítene a brit főváros fejlődésén.

Ezt se felejtsék el, akik majd itthonról gratulálnak Sadiq Khan újabb győzelméhez




VAN EGY TIPPEM, hogy ki lesz az első magyar politikus (városvezető), aki gratulál majd neki

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató