2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

400 nagyvállalat támogatja az LMBTQ-t Amerikában

Az Equality Act, vagyis a szövetségi LMBT-törvény mögött – amely egyébként a rendkívüli jelentőségű vallásszabadság védelmét kizárja – 400, évi több ezer milliárd bevételt termelő nagyvállalat áll. Összeszedtük, mi folyik éppen nyugaton.

Április 27-én több mint 400 nagyvállalat csatlakozott az Equality Act támogató csoportjához.

A törvény a szexuális orientációt, valamint a nemi identitást a szövetségi polgári törvények oltalma alá helyezné, de ezzel együtt megvonná a jogi alapot az 1993-as, meghatározó jelentőségű, a vallásszabadság helyreállításáról szóló törvény által biztosított vallásszabadsági követelésektől.

Az amerikai püspöki kar szerint az Equality Act értelmében megbüntethetnének minden olyan vallási csoportot, amelyek nem fogadják el az azonos neműek házasságát, vagy a transzgender-ideológiát.

Ez itt a vég

Prózsa István lelkész szerint az amerikai helyzet Róma végjátékára emlékeztet. 

A lelkész úgy látja, az LMBTQ-emberek elnyomásának képe egyszerű fikció:

„Nem tudom, milyen elnyomás az, ami mellett a legtöbb világmárka rendszerszintűen kiáll, meg pénzeli is őket. Én örülnék, ha az egyházunk is ennyire »el lenne nyomva«.”

„Ahelyett, hogy a házassággal és a szexualitással kapcsolatos hitbeli különbözőségeket tiszteletben tartanák, az Equality Act diszkriminálja a hívő embereket” – figyelmeztet az amerikai püspöki kar.

A törvény jelenleg aamerikaiz  szenátus előtt van. Támogatói körébe viszont 416 nagyvállalat szállt be, amelyek összesen több mint 14 millió embernek adnak munkát.

Carla Grant Pickens, az IBM sokszínűségért és befogadásért felelős vezetője üdvözölte a törvényt. Szerinte ez egy előrelépés az innováció számára: „A munkaerő, amely a ma társadalmának diverzitását tükrözi, új ötletekhez és innovációhoz vezet.”

A nagyvállalatok mindegyike hasonlóan üres lózungokkal lépett elő azt részletezve, mennyivel jobb lesz a „holnap” az Equality Acttal, ellentmondva egyébként annak, hogy a felszólalók mindegyike a sokat kárhoztatott múltban épített fel egy világvezető nagyvállalat, és amely nagyvállalatok felépítéséhez „anno” valahogy még nem volt szükség arra, hogy a cégek fele színes bőrű, genderfluid kvótanő-férfiból álljon.

A Vatikán már 30 éve a ringben

A Hittani Kongregáció már 1992-ben leszögezte, hogy a szexuális orientáción alapuló diszkriminációt el kell választani az etnikai hovatartozáson, rasszon alapuló megkülönböztetéstől, amely kettősséget az Equality Act egyébként egybemosna.

A kongregáció dokumentumában olvasható: „Ezekkel [ti. az etnikai hovatartozással és egyebekkel – a szerk.] ellentétben a homoszexuális orientáció objektív rendellenesség, és erkölcsi aggodalomra ad okot.”

„Vannak olyan területek, ahol

nem pusztán igazságtalan diszkriminációról beszélünk, amikor a szexuális orientációt figyelembe vesszük, ilyen például a gyermekek örökbefogadásra vagy nevelőszülőkhöz történő elhelyezése, a tanárok vagy sportedzők alkalmazása, valamint a katonai toborzás során” – áll a vatikáni dokumentumban.

Minden pénzt megér

Catholic News Agency korábban is beszámolt azokról az esetekről, mikor számos nem kormányzati szervezet (NGO) azért tett komoly erőfeszítéseket (értsd: adott dollármilliókat), hogy megszüntessék a vallásszabadság védelmét azokon a területeken, amelyeken a vallás szembekerülhet az LMBT-hez vagy az abortuszhoz, fogamzásgátláshoz kapcsolódó ügyekkel.

Az emberi jólét elősegítéséért munkálkodó Ford Foundation, a társadalmi igazságosságért és a majmok megőrzéséért dolgozó Arcus Foundation és az emberi jogokért és békéért tevékeny Proteus Fund több száz millió dollárt áldozott már például csak arra, hogy az azonos neműek házasságát elfogadtassa.

Forrás: Vasarnap.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató