2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Amióta nem Donald Trump az elnök, a CNN nézettsége meredeken zuhan

A Fox Newst viszont egyre többen nézik.

A Rasmussen Reports közvélemény-kutató intézet telefonon és interneten, május elején készült országos felmérés eszerint a szavazásra hajlandó amerikaiaknak, akik rendszeresen figyelik a híreket, most már csak alig 25 százaléka nézi a balliberálisként számon tartott CNN kábeltelevíziós hírműsorait. A megkérdezettek 45 százaléka inkább a többnyire jobboldali álláspontokat és véleményeket tükröző Fox televízió híreire kíváncsi, 21 százalékuk pedig a radikálisan baloldaliként elkönyvelt MSNBC televíziót pártolja.

Ezek az adatok éles fordulatot jeleznek a négy esztendővel ezelőttiekhez képest, amikor Trump elnöksége aranybánya volt a CNN-nek”

– írta a Rasmussen Reports.

A New Jerseyben lévő intézet visszaidézte a 2017 tavaszán készített felméréseit is: 2017 júniusában például a kábeltévék rendszeresen hírfogyasztói körében a CNN nézettsége átlagosan 47 százalékos volt, míg a Fox tévé mellett a megkérdezettek 33 százaléka döntött. Az MSNBC nézettsége akkor 16 százalékos volt. Sok szavazó úgy fogalmazott a kutatóknak, hogy amióta Joe Bident beiktatták a hivatalába, a riporterek az új elnököt nem kérdezik olyan agresszívan, mint tették azt Donald Trumppal. Jelenleg erőteljes a bizalmatlanság a politika tartalmú hírek iránt. A megkérdezettek több mint fele (53 százaléka) úgy gondolja, hogy – a  Rasmussen megfogalmazásában – az újságírók az új elnök „zsebében vannak”.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató