2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Baranyi Krisztina: igenis lesz népszavazás a Fudan Egyetemről

Ferencváros polgármestere reagált Palkovics László szavaira, amelyek szerint nem lehet népszavazást kiírni a Fudan Egyetemmel kapcsolatban.

Hiába lesz kiemelt beruházás a Fudan Egyetem megépítése, Baranyi Krisztina szerint igenis lesz az ügyben népszavazás- reagált Facebook-posztjában Palkovics László szavaira Ferencváros polgármestere.

"Még egyszer és valószínűleg nem utoljára: lesz népszavazás a Fudan ügyében. Attól, hogy kiemelt beruházássá nyilvánítják, lehet népszavazást tartani. A kettőnek nincs semmi köze egymáshoz A kiemelt státusz arról szól, hogy a projektek megvalósítása gyorsabb, egyszerűbb és egységesebb eljárási rendben történjék meg. Hatósági eljárások meggyorsítására, leegyszerűsítésére vonatkozik."

- írta a polgármester.

Baranyi azt követően reagált közösségi oldalán, hogy az innovációs és technológiai miniszter tegnap megerősítve Gulyás Gergely kormányinfón elhangzott szavait elmondta: kezdeményezi, hogy a kormány nyilvánítsa kiemelt beruházássá a Fudan Egyetem megépítését. Ezzel együtt az ATV cikke arra jutott, hogy kiemelt beruházás esetén nem lehet népszavazást kiírni a kérdésben.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes ezt követően az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a kormány csak a saját területét nyilváníthatja kiemelt beruházásnak.

"Abban biztos vagyok, hogy sem a fővárosi önkormányzat, sem a kilencedik kerületi önkormányzat nem fog semmiféle telket a Fudan Egyetem szolgálatára átadni, eladni, vagy bármilyen módon hozzájárulni, hogy ezeken a helyeken az egyetem épüljön.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató