2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Karácsony kampányol: Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok

Karácsony Gergelyről az Economistban jelent meg portré cikk, mint az emberről, aki kiszoríthatja Orbánt. Már az elején megállapítják, nem is lehetne különbözőbb a két ember: Karácsony a kozmopolita főváros vezetője, Orbán valódi hátországa a vidék, Karácsony egy hatpárti együttműködésnek köszönheti azt, ahol van, Orbán teljes kontroll alatt tartja a kormánypártot, ami 2010 óta van hatalmon, a futballmegszállott Orbán stadiont építtet a szülőfalujába, Karácsony egy drága atlétikai stadion ellen kampányol.

És aki további különbségeket keresne, teszi hozzá a lap, annak maga Karácsony Gergely siet a segítségére, amikor a főpolgármester úgy fogalmaz:

Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok

Karácsony Gergely egy Facebook-posztban kért elnézést. Azt írja, a lappal végigvették, hogy miben hasonlítanak Orbánnal, és arra jutottak, hogy semmiben.

„ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató