2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Pofára esett Zelenszkij: Ukrajnát nem hívták meg a NATO-csúcsra

Miközben az ukrán elnök és csapata abban reménykedik, hogy Ukrajnát mihamarabb felveszik tagnak a NATO-ba, a katonai szervezetben ennek nem sok hajlandóságát mutatják. Ennek újabb jelét adták Ukrajna számára, áll a prm.ua hírében.

Boriszlav Breza, korábbi parlamenti képviselő Facebook oldalán gratulált Volodimir Zelenszkijnek soros „győzelméhez”. Jóváhagyásra került ugyanis a június 14-re kitűzött NATO csúcs programja.

A NAGYSZABÁSÚ ESEMÉNYEN AZONBAN NEM LESZ OTT UKRAJNA ELNÖKE, MIVEL NEM KAPOTT RÁ MEGHÍVÓT.

Breza szerint az ukrán vezetésnek komolyabb munkát kellene kifejteni, ha valóban a NATO tagja kíván lenni. Kezdhetnék például azzal, hogy végre kineveznének valakit ukrán küldöttnek a szervezetbe.

Idestova két éve, hogy képtelenek megtenni ezt a lépést. Persze könnyebb feladat vendégül látni Bident, bár semmi értelme nem volt, élcelődik Borisz Breza. Zelenszkij az amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén még abban reménykedett, hogy a június 14-i NATO csúcson téma lesz az ukrán csatlakozás. Breza hozzáteszi, hogy Zelenszkij nagyon rövidlátó, újra és újra rálép ugyanarra a gereblyére.

Forrás: Kárpáthír

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató