2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon32°19°

Tombol az MSZP társelnöke: az Alaptörvény nem elfogadható, új alkotmány kell!

A Magyar Szocialista Párt a legszervezettebb ellenzéki párt, amely az előválasztásokon mindenképpen előnyt jelent az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjeinek, illetve az általuk támogatott jelölteknek, a 2022-es választási kampányban pedig hatalmas segítség lehet a demokrata választási szövetségnek - tudtuk meg Dr. Tóth Bertalantól az MSZP társelnökétől. A szocialista politikus elárulta: az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltet is közösen állít az előválasztásokra, Karácsony Gergely indulására pedig nagy tétben merne fogadni.

Tóth szerint a Szájer-féle Alaptörvény nem elfogadható, új alkotmányra van szükség, ezért javasolni fogja az előválasztásokon győztes miniszterelnök-jelöltnek, hogy a 2022-es választáson alkotmányozásra is kérjen felhatalmazást. A Fidesz alaki köztársaságát fel kell számolni, és helyre kell állítani a demokráciát és a jogállamot, mert ez az alapja egy igazságos, szabad és szolidáris Magyarországnak. Kormányváltás és korszakváltás kell, hogy a Fidesz bíróságokat ért támadásait vissza lehessen verni. Az MSZP társelnöke szerint az emberek a bőrükön, a mindennapjaikban érzik a jogállam és a demokrácia leépülését, a fideszes polip működését. 

A Fidesz járványkezelését tragikusnak értékelte, mert a népesség arányában sehol nem haltak meg annyian, mint Magyarországon. Továbbra is arra buzdít mindenkit, hogy regisztráljon, oltassa be magát, a fideszes propagandát pedig kezelje a helyén - mondta a mérhetetlen szocialisták első embere.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató